Jak správně volit správného primátora

banner ferovy primator na web 2

Vážení Pražané,

pro volby do zastupitelstva hl. m. Prahy došlo k rozdělení našeho města na sedm volebních obvodů. Co to znamená? Například kandidáta na primátora Zdeňka Tůmu nemůže volit každý, protože bude lídrem pouze v obvodu I, což je Praha 6. Pana Tůmu tak můžete podpořit volbou jeho týmu. V každém obvodu bude zvoleno 9 kandidátů, tj. v sedmi obvodech celkem 63 kandidátů, kteří usednou v zastupitelstvu hlavního města Prahy. Na této stránce zjistíte, v jakém obvodu volíte právě vy, kdo je vaším lídrem kandidátky a jaké osobnosti vás chtějí zastupovat.

Volební obvody

Obvod I. je tvořen: Praha 1, Praha 6, Praha 17, Zličín, Přední Kopanina, Nebušice, Lysolaje, Suchdol

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Zdeněk Tůma

Obvod II. je tvořen: Praha 5, Praha 13, Řeporyje, Slivenec, Velká Chuchle, Lochkov, Praha 16, Zbraslav, Lipence

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Eva Vorlíčková

Obvod III. je tvořen: Praha 4, Praha 12

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Albert Kubišta

Obvod IV. je tvořen: Praha 7, Praha 8, Troja, Dolní Chabry, Březiněves, Čakovice, Praha 18, Ďáblice

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Nataša Šturmová

Obvod V. je tvořen: Praha 2, Praha 3, Praha 9, Praha 19, Vinoř, Satalice

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Martin Dlouhý

Obvod VI. je tvořen: Praha 10, Praha 14, Praha 20, Dolní Počernice, Štěrboholy

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Jiří Liška

Obvod VII. je tvořen: Praha 11, Praha 15, Praha 21, Praha 22, Dolní Měcholupy, Petrovice, Křeslice, Újezd, Šeberov, Kunratice, Libuš, Benice, Dubeč, Běchovice, Koloděje, Klánovice, Kolovraty, Nedvězí, Královice

v tomto obvodu kandidátní listinu vede Tomáš Hudeček

Zajímá vás kandidátka na místní radnici? Klikněte a najdete seznam kandidátů do voleb právě na vaši radnici.

Chcete vědět víc? Vyberte si z několika tisíc článků právě to, co vás zajímá o volbách a místech, které jsou vám nejblíže.

Jste z Prahy 6, 10 nebo 11 – taky vy volíte i svého senátora. Jejich profil najdete na této adrese http://www.top09.cz/volby-2010/senat/.