Senátní volby 2016 v Praze

3 kandidáti TOP 09 ve 3 obvodech do Senátu 7. a 8. října 2016 (2. kolo 14. a 15. října 2016)

V letošním roce proběhnou v Praze pouze volby do Senátu, a to ve 3 volebních obvodech.

Volební obvod č. 19 - Praha 11 zahrnuje území městských částí Praha 11, Praha 15, Praha 22, Praha-Benice, Praha-Dolní Měcholupy, Praha-Kolovraty, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Nedvězí. V tomto obvodě se o hlasy bude ucházet Jakub Lepš, místostarosta MČ Prahy 11.

Volební obvod č. 22 - Praha 10 zahrnuje území městské části Praha 10, s výjimkou části k. ú. Vinohrady, ležící na území městské části Praha 10. Dále zahrnuje území městských částí Praha-Štěrboholy, Praha Dubeč.  V obvodu Prahy 10 se kandidátem stal lékař a chirurg Jiří Holubář.

Volební obvod č. 25 - Praha 6 zahrnuje území městské části Praha 6, s výjimkou k. ú. Střešovice, části k. ú. Bubeneč, části k. ú. Hradčany a části k. ú. Sedlec, ležícími na území městské části Praha 6. Dále zahrnuje území městských částí Praha 17, Praha-Přední Kopanina, Praha-Nebušice, Praha-Lysolaje, Praha-Zličín. Za Prahu 6 se o hlasy voličů bude ucházet Jiří Růžička, který je ředitelem prestižního gymnázia Jana Keplera.

Zdiskreditovaný starosta Prahy 11 Štyler odvolán zastupitelstvem

16. 11. 2016
Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11), vedené Jiřím Štylerem a Ladislavem Kosem, vyprovokovalo svým zpochybňováním mandátu současné Rady Prahy 11 hlasování v zastupitelstvu o důvěře. Tajná volba o jednotlivých členech rady nakonec vyústila v odvolání jediné osoby a to Jiřího Štylera z pozice starosty. Ostatní členové rady - včetně zástupce starosty Jakuba Lepše a radního Stanislava Urbánka (oba TOP 09) - si svůj mandát obhájili.
Číst více

Růžička: Vzdělání bychom si měli vážit

29. 6. 2017
Učitele platíme ze všech zemí OECD nejhůř. Mají 56 procent průměrného platu vysokoškoláků v této zemi. Nevážíme si své budoucnosti. To není investice do jednotlivých učitelů, to je investice do našich dětí, tím pádem do naší budoucnosti.

Kandidátka pro svobodnou Prahu

13. 7. 2017
Právní stát bez zbytečných regulací, fungující doprava, kvalitní školství, dostupná péče o nemocné a seniory a ochrana životního prostředí jsou témata, ke kterým se hlásí členové pražské kandidátní listiny TOP 09 pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny.