TOP 09 Praha 10: V Malešicích startuje provoz rodinného centra, nabízí kroužky pro děti i večerní program

6. 2. 2018

V pražských Malešicích v těchto dnech díky iniciativě desáté městské části startuje provoz velkého Rodinného a komunitního centra Jablíčkov. Zájemcům nabídne aktivity pro celou rodinu, kroužky pro děti, programy pro dospělé, poradnu i školičku pro děti do dvou let. Rodinné centrum sídlí v nově zrekonstruovaných prostorách Bytového domu Malešice, které pro tento účel nechala upravit radnice Prahy 10.

"Úpravy nebytových prostor zrekonstruovaného Bytového domu Malešice, svěřeného do správy MČ Praha 10, jsme podřídili několika cílům:  již v roce 2016 jsme v BDM zřídili veřejnou jídelnu, dnes předáváme k užívání nově upravený prostor pro účely provozu Rodinného centra Jablíčkov. Zbývá nám dokončit úpravu prostoru pro provoz pobočky Městské knihovny. Vznikne tak komplex veřejných služeb v Bytovém domě Malešice, což byl úkol, který jsme se závazali splnit a to se nám daří," uvedl 1. místostarosta Prahy 10 Tomáš Pek. 

Na slavnostní přestřižení pásky se přišlo podívat přes 200 rodičů s dětmi, hned první den mohli shlédnout divadelní představení a vyzkoušet si vybavení všech heren a dílen. “Jsme Městské části Praha 10 velmi vděční za dlouhodobou podporu a možnost sídlit v těchto prostorách,” říká ředitelka centra Lenka Vokatá. 

„Pro malešickou komunitu je to velmi příznivé nejen vzhledem k možnosti využívat rodinné centrum, ale i k možnostem užití dalších služeb, kterými je veřejná jídelna, klub pro seniory a od června i pobočku Městské knihovny. Na provozovatele rodinného centra jsme uspořádali transparentní výběrové řízení. Jsem rád, že ho vyhrál Jablíčkov, protože v Praze 10 působí už 15 let,“ říká radní pro školství a sociální oblast Ondřej Počarovský. 

Budova Bytového domu Malešice byla uvedena do provozu na začátku sedmdesátých let se sídlištěm Malešice. Má jedno podzemní a deset nadzemních podlaží. Do 90. let 20. století sloužila jako domov pro svobodné. Do roku 2013 zde fungovala ubytovna pro zahraniční dělníky. Následně zajistila radnice Prahy 10 rozsáhlou rekonstrukci a přeměnu na Bytový dům Malešice. Převážně malometrážní byty slouží jako startovací bydlení pro mladé lidi, ale zároveň jako ústupové bydlení pro seniory. Zajímavostí je, že kromě mladých manželských párů mohou o byt žádat také registrovaní partneři. Objekt se nachází v příjemném prostředí s dobrou dostupností MHD.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme