Posty placené z veřejných peněz nesmí obsazovat kmotři. Žádáme svolání mimořádného zastupitelstva

Prohlášení TOP 09 Praha

2. 3. 2017

TOP 09 Praha se co nejdůrazněji ohrazuje proti tomu, aby byly vedoucí funkce na magistrátu, ředitelé organizací, které zřizuje hlavní město Praha, a kontrolní orgány akciových společností vlastněných Prahou obsazovány na základě doporučení kmotrovsko-kriminální mafie. Takovou praxi zavedla vládnoucí koalice v Praze.

Informace o těchto postupech, které zveřejnilo veřejnoprávní médium, považujeme za naprosto skandální. Dokazují totiž, že radní za STAN Jana Plamínková a místopředseda STAN Stanislav Polčák, konzultovali obsazení významných míst s mafiánskými strukturami. Považujeme to nejen za špičku ledovce, ale za vyvrcholením dlouhodobého stavu. Slušní a schopní ředitelé byli a jsou bezdůvodně odvoláváni (Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Správa pražských hřbitovů a další), městské firmy parcelovány pro stranické zájmy (Dopravní podnik hlavního města Prahy, Výstaviště a další) a výběrová řízení se stala jen fraškou zakrývající kořistnické zacházení s majetkem města.

Odpovědnost za tento stav nese společně a nerozdílně celá současná pražská koalice.

TOP 09 vyzývá kluby všech politických stran v zastupitelstvu hlavního města Prahy, aby se připojily ke svolání mimořádného zastupitelstva.

 

Eva Marečková, krajská manažerka TOP 09 Praha 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme