Novotný: Podali jsme žádost o svolání mimořádného zastupitelstva

10. 3. 2017

Dnes v odpoledních hodinách byla předána žádost opozičních zastupitelů o svolání mimořádného zasedání zastupitelstva hlavního města Prahy.

Více než 40 % členů zastupitelstva hlavního města Prahy se touto žádostí domáhá projednání praxe současné koalice vládnoucí Praze, kdy jsou ředitelé odborů magistrátu, ředitelé organizací zřizovaných hlavním městem Prahou a orgány akciových společností vlastněných Prahou obsazovány na základě doporučení kmotrovsko-kriminální mafie.

Aféra radní Plamínkové, která obsazení významných míst konzultovala zprostředkovaně s mafiánskými strukturami je jen příslovečnou špičkou ledovce a vyvrcholením dlouhodobého stavu, kdy jsou slušní a schopní ředitelé bezdůvodně odvoláváni (Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Správa pražských hřbitovů a další), městské firmy parcelovány pro stranické zájmy (Dopravní podnik hlavního města Prahy, Výstaviště a další) a výběrová řízení jsou jen fraškou zakrývající kořistnické zacházení s majetkem města.

Odpovědnost za tento stav nese společně a nerozdílně celá současná pražská koalice.

Všichni podepsaní opoziční zastupitelé pevně věří, že primátorka Krnáčová tentokrát dostojí své zákonné povinnosti a mimořádné zastupitelstvo v souladu se zákonem o hlavním městě Praze skutečně svolá tak, aby celá záležitost mohla být zastupitelstvem projednána a aby z ní mohly být vyvozeny důsledky zabraňující této pokleslé praxi.

Václav Novotný

předseda klubu zastupitelů TOP 09 HMP