Jak financovat zvýšení kapacity kunratické základní školy

12. 6. 2014

Zastupitelstvo Kunratic se v současném volebním období skládá z 11 členů. Sedm zastupitelů je z bývalé ODS (nyní „Nezávislí“), tři z TOP09 a jeden zastupuje ČSSD. Financování investičních akcí městské části Praha Kunratice je nyní do velké míry přímo závislé na získání prostředků od Magistrátu hlavního města Prahy.

V průběhu současného volebního období (2010-14) se radnici MČ Praha-Kunratice nepodařilo zajistit od pražského magistrátu žádný příspěvek na investiční akce a to ani tehdy, kdy po dobu dvou let vedla pražský magistrát ODS společně s ČSSD. Z tohoto důvodu byly všechny investiční akce hrazeny pouze ze zdrojů MČ Praha-Kunratice, především z prodeje majetku Kunratic. Finanční prostředky se nepodařilo zajistit ani tehdy, kdy pražský magistrát vedla ODS společně s TOP09 a to i přes to, že byl Finanční výbor pražského magistrátu pod kontrolou ODS.

Magistrát hlavního města Prahy v posledních měsících vede TOP09, čímž se situace částečně změnila.

Místní organizace TOP09 si je vědoma faktu, že je v Kunraticích v současné době velký nedostatek kapacit pro umístění kunratických dětí do prvních tříd základní školy (ZŠ) a tak se rozhodla napnout své síly k získání investičních prostředků z pražského magistrátu na dostavbu dvou tříd. Je třeba zdůraznit, že se členové místní organizace k tomuto kroku zavázali i přesto, že byli zastupiteli ODS (nyní „Nezávislými“) od prvopočátku, tj. posledních voleb, odsunuti do role opozice. Členové kunratické TOP09 přesto věří, že se jim i přes nemalé překážky většinu finančních prostředků na dostavbu dvou tříd základní školy získat podaří a tak ušetří obecní majetek na budoucí zvelebování našich Kunratic.

Milan Goll

Krajská kancelář TOP 09 Praha

Malostranské náměstí 266/5
118 00 Praha 1 - Malá Strana

Úřední hodiny:

Po, St od 9:00 do 15:00 h.

Facebook Pražská 4
TOP 09 Praha 4 na Facebooku Informační občasník Pražská 4