Pražští podnikatelé mohou získat až 200 000 korun na inovace

2. 7. 2013

Podnikatelé na svůj inovační projekt můžou jeho prostřednictvím získat dotaci až 200 000 korun.
Nejpozději do 15. července mohou pražští podnikatelé přihlásit svůj inovativní nápad do prvního ročníku projektu Inovační vouchery, který na konci května spustilo hlavní město Praha. Pokud se svou žádostí uspějí, získají dotaci v hodnotě až 200 000 korun na nákup služeb od vědecko-výzkumných institucí se sídlem v Praze.
Se zájmem o inovační vouchery ze strany poskytovatelů služeb i podnikatelské veřejnosti jsem spokojená. Už dnes je jasné, že se projekt stane významným přínosem pro propojení vědy a soukromého sektoru“, uvedla  radní hl. m. Prahy pro informatiku Eva Vorlíčková.
Prostřednictvím voucherů mohou podnikatelé zažádat o zpětné financování projektů, které spočívají v inovaci produktu či služby. Samotný voucher může pokrýt maximálně 75 % výdajů na financování inovačního projektu (nejvýše 200 000 Kč), zbytek musí žadatel o dotaci hradit z vlastních prostředků.
Kontaktní centrum pro podnikatele, Opletalova 929/22, Nové Město, Praha 1, 110 00, tel.: 606 761 106