15. 12. 2011

Na šest set občanů třetí městské části si nenechalo ujít ve středu 14. prosince slavnostní vánoční koncert, který pro ně připravila ve spolupráci se Sukovým komorním orchestrem žižkovská radnice. V nádherných kulisách kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad slavný orchestr spolu s Pražským katedrálním sborem přednesl skladby A. Correlliho, W. A. Mozarta a J. S. Bacha.

Starostka městské části Praha 3 Vladislava Hujová, která nad koncertem pro občany Prahy 3 převzala záštitu, přivítala zcela zaplněný kostel. Návštěvníky pozdravil i farář Zdenek Wasserbauer, který v krátkém projevu promluvil mimo jiné i o původním významu Vánoc.

Sukův komorní orchestr zahájil skladbou Concerto Grosso od italského skladatele Arcangela Correlliho, při provedení Mozartových a Bachových skladeb se představil také Pražský katedrální sbor pod vedením Josefa Kštici.

Bez ohledu na velmi chladné klima, které v kostele panovalo, odměnilo několik stovek posluchačů účinkující dlouhotrvajícím nadšeným potleskem. „ Doufám, že se z vánočního koncertu pro občany Prahy 3 stane tradice a my se zde sejdeme zase příští rok,“ dodala starostka Vladislava Hujová.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme