19. 3. 2012

Peníze z Fondu obnovy a rozvoje třetí městské části pomohou společenstvím vlastníků tří domů v Praze 3 s řešením havarijních stavů jejich domů. Rada městské části jim na svém posledním zasedání schválila poskytnutí bezúročných půjček v celkové výši téměř jeden a půl milionu korun.

Havarijní opravy a rekonstrukce osobního výtahu se dočká dům v ulici Pod Lipami 62. Obyvatelé domu ve Viklefově 4 zase čekají na bezodkladnou rekonstrukci stoupaček a výměnu rozvodů vody. A společenství vlastníků domu v Koněvově 191 získalo peníze na opravu a izolaci dosluhujících základů a suterénních prostor domu.

„Fond obnovy a rozvoje jsme pro letošní rok značně posílili. Radnice chce podporovat půjčkami a dary soukromé majitele především k investicím, které mají význam pro estetický, urbanistický a kulturní vzhled městské části. Peníze však pomáhají také řešit neodkladné opravy jako v tomto případě, a to především u domů, jenž jsou ve správě družstev či společenství vlastníků bytových jednotek,“ dodal zástupce starosty pro bydlení Tomáš Kalousek.

Přesné podmínky, změny a novinky v poskytování finančních prostředků z tohoto fondu jsou uvedeny v Zásadách pro poskytování půjček a darů z Fondu obnovy a rozvoje, které zájemci naleznou na webových stránkách MČ Praha 3.

„O půjčky a dary z Fondu obnovy a rozvoje může požádat každý majitel nemovitosti, včetně družstev a společenství vlastníků, na území městské části Praha 3. Nově se půjčky mohou poskytovat na opravy a rekonstrukce vnitrobloků,“ uvedl zástupce starosty pro finance a investice Josef Heller.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme