30. 3. 2012

Rada městské části schválila na svém posledním březnovém zasedání další dvě bezúročné půjčky z Fondu obnovy a rozvoje na opravy soukromých domů. Půlmilionová pomoc se tentokrát bude týkat domů v Milíčově 9 a Jeronýmově 2.

V Milíčově ulici by půjčka z radnice měla pomoci majiteli vyřešit problémy s vlhkostí stavby. Investice totiž půjde do sanace a stavebních úprav spojených s odvětráváním suterénních a přízemních prostor včetně pomocných zednických a malířských prací. V Jeronýmově ulici zase radnice půjčí majiteli objektu na opravy, které přispějí k vylepšení vzhledu domu. Opravena a natřena zde bude fasáda objektu, rekonstrukce se bude týkat také nové střešní krytiny včetně výměny střešních latí a výměny klempířských prvků.

V obou případech radní schválili půjčku ve výši 499 tisíc korun, u které městská část nepožaduje ručení majetkem. Půjčku však musí ještě schválit zastupitelstvo. Fond obnovy a rozvoje městské části Praha 3 v současnosti hospodaří s 81 miliony korun, jeho aktuální disponibilní zůstatek činí 18 milionů korun.

Bližší informace o podmínkách udělování darů a půjček z fondu naleznete na www.praha3.cz.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme