Starostka a architekt budou diskutovat o budoucnosti Žižkova

18. 9. 2012

Starostka Prahy 3 Vladislava Hujová a děkan Fakulty architektury ČVUT Zdeněk Zavřel se stanou hosty cyklu debat o budoucnosti Žižkova. Vladislava Hujová vystoupí 26. září a Zdeněk Zavřel 3. října od 19 hodin v Record Gallery Clubu.

Ekonomka Vladislava Hujová na počátku devadesátých let spolupracovala se zakladateli Svazu měst a obcí a v rámci této instituce byla členkou vládní komise pro řešení bytové politiky. V listopadu 2010 byla zvolena starostkou třetí městské části. Žije tu přes třicet let a představí žižkovskému publiku svoje plány a vizi Žižkova.

Zdeněk Zavřel získal vysokoškolské vzdělání na stavební fakultě ČVUT v oboru architektura a urbanismus. V roce 1978 emigroval do Nizozemí. Od roku 1985 ve vlastní kanceláři v Rotterdamu navrhl a postavil celou řadu bytových a školských staveb v různých holandských městech. Mezi jeho stěžejní práce patří České centrum v Rue Bonaparte v Paříži, Správa plavební cesty a Správa silničního okruhu Amsterdam. V roce 2005 byl vyzván k účasti ve volbě děkana Fakulty architektury v Praze, od roku 2006 pracuje v této funkci a byl zvolen i do druhého termínu v roce 2009.

Record Gallery Club je nově zřízená galerie, která si klade za cíl vtisknout novou, mladou a kosmopolitní tvář pražskému Žižkovu. Zaměří se na setkávání umělců a běžných lidí v exkluzivním prostoru. Chce se stát vibrujícím srdcem oblasti okolo slavného památníku Jana Žižky.