2. Mgr. Jan Sova

Rok narození: 1981

Funkce v TOP 09 v Praze 12: člen regionálního výboru

Profese: projektový manažer

Zaměření: doprava, životní prostředí, podpora podnikání, územní plánování a mezinárodní vztahy

Členzastupitel MČ Praha 12, předseda komise rady m.č. Prahy 12 pro územní plánování

Oblíbené volnočasové aktivity: cestování, sport

Osobní motto: Transparentí, Otevřená a Profesionální radnice! "Čas jsou peníze" platí i ve veřejné správě...

Kontakt:  sovajan@centrum.cz

Představení kandidáta

Vzdělání a kvalifikace

V roce 2006 absolvoval obor politická geografie a regionální rozvoj na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. Kromě toho studoval obor Podnikání a management v průmyslu na Masarykově ústavu vyšších studií ČVUT, kde rovněž absolvoval vzdělávací program managementu pro řídící pracovníky ČVUT.

Politické zkušenosti

Od roku 2005 do roku 2009 byl členem strany SNK ED a v roce 2010 vstoupil do TOP 09 v Praze 12, kde je od té doby členem regionálního výboru, který tuto organizaci řídí. Do politiky vstoupil za účelem hájení pravicových principů, hledání zodpovědných a dlouhodobě fungujících řešení a v neposlední řadě z důvodu déle trvající nespokojenosti s politikou v Praze.

Poté, co TOP 09 vyhrála v předchozích komunálních volbách v Praze 12 - a přesto skončila v opozici (2010-2012) - se zabýval pravidelným monitoringem veřejných zakázek v naší městské části a jejich tvrdou kritikou v případě jejich netransparentnosti či porušení zákona. Což se bohužel v koalici (ČSSD, Změna pro Prahu 12, VV a KSČM) dělo velmi často (více zde...). Nejhorší a největší netransparentní veřejné zakázky se nám podařilo naštěstí zrušit potom, co jsme převzali vedení radnice v roce 2012 (více zde...).

V tomto volebním období byl členem komise dopravy a komise územního rozvoje (poradní orgány Rady MČ), které v posledním roce předsedal.

Profesní zkušenosti

Má 7letou zkušenost v oblasti regionálního rozvoje, projektového řízení a strategického plánování měst a obcí. Dva roky pracoval v Technologickém a inovačním centru ČVUT, zejm. jako manažer podnikatelského inkubátoru, kde zodpovídal za rozvoj start-up firem a podporu inovací.

Od roku 2007 pracuje v soukromé společnosti jako projektový manažer pro oblast strukturálních fondů EU. Zabývá se přípravou, zpracováním a řízením projektů, zejména pro obce a města v ČR. Hlavní zaměření těchto projektů je občanská vybavenost (např. rekonstrukce školských zařízení), doprava, životní prostředí (revitalizace, zateplení budov aj.).

Volný čas

Volný čas tráví především s rodinou a sportem. Poslední dobou se věnuje outdoorovým aktivitám nejlépe v přírodě a vytrvalostním sportům (více zde). Účastní se pravidelně běžeckých maratonů, maratonů na horském kole a v běhu na lyžích. V zimě se baví nordickým bruslením. Velmi rád cestuje, neorganizovaně (backapcking), ideálně do hor a rozvíjejících se zemí různých částí světa (měsíční expedice Laos/Vietnam/Malajsie 2009, Kolumbie/ Venezuela 2010, Kostarika 2011, Indonesie 2012). V Česku se mu líbí nejvíce na Šumavě a v lesích okolo Závisti, Šance a Modřanské rokle.

Kontakt TOP 09 Praha 12:

Adresa: