19. 10. 2011

Regionální organizace  TOP 09 Praha 12 byla založena v únoru roku 2010. Je řízena 5členým regionálním výborem, který zodpovídá za programové směřování a za finanční, personální i marketingové řízení organizace. Od února 2010 byla TOP 09 v Praze 12 řízena JUDr. Helenou Chudomelovou a v září 2011 byl předsedou TOP 09 v Praze 12 zvolen Marek Fajfr, který je zastupován místopředsedy Mgr. Janem Sovou a Mgr. Jiřím Koubkem. V polovině roku 2011 měla naše regionální organizace 37 členů.

 

Struktura regionální organizace


Politický program regionální organizace zdůrazňuje liberálně-konzervativní témata: zodpovědné hospodaření s majetkem, efektivní a průhlednou veřejnou správu a v neposlední řadě zachování zeleně a ochranu životního prostředí. Regionální organizace TOP 09 vyhrála v roce 2010 komunální volby a v zastupitelstvu městské části Praha 12 má s 9 mandáty početně nejsilnější klub zastupitelů, který je veden předsedou Petrem Melničukem a místopředsedou Mgr. Petrem Prchalem.

V Zastupitelstvu hl. m. Prahy je TOP 09 Praha 12 reprezentována JUDr. Helenou Chudomelovou. V městské části Praha-Libuš jednoznačně vyhrálo komunální volby sdružení TOP 09 a nezávislí a starostou se stal lídr kandidátky Mgr. Jiří Koubek.

 

Výsledky voleb a povolební situace

TOP 09 v Praze 12 po vyhraných komunálních volbách sestavila – po vzoru Poslanecké sněmovny - pravicovou koalici s ODS a VV, prostřednictvím které chtěla prosazovat svůj program. Koalice ovšem neměla dlouhého trvání, protože předsedkyně Věcí Veřejných Jana Knoblochová podpořila na ustavujícím zasedání zastupitelstva koalici ČSSD, Změny pro Prahu 12 a VV vedenou bývalým tajemníkem ÚV KSČ Františkem Adámkem (nyní ČSSD). Tato menšinová koalice je založena na otevřené podpoře tří zastupitelů KSČM, bez jejichž podpory nebyl dosud schválen žádný návrh koalice.

 

Konstruktivní politika v opozici

TOP 09 v Praze 12 má zkušený a vyvážený tým. Je silnou a nekompromisní opozicí. Můžete se o tom  osobně přesvědčit na každém zasedání zastupitelstva.

TOP 09 dělá konstruktivní opoziční politiku, která vychází z bezpočtu hodin volného času strávených zastupiteli TOP 09 při vyhledávání těžko dostupných i záměrně nedostupných materiálů radnice a při jejich vyhodnocování. Podle potřeby je medializují a připomínkují na jednáních zastupitelstva.

V Praze 12 se tak objevil nový fenomén: odborně fundovaná, početně silná a sebevědomá opozice, která upřednostňuje slušnou, ale nekompromisní pravicovou politiku.

TOP 09 v opozici důrazně a neústupně upozorňuje na zásadní pochybení a nezodpovědné počínání radniční koalice. Kritika se týká především nehospodárného zacházení s veřejnými prostředky, nefér a stranicky ovlivňované personální politiky, netransparentního vypisování a hodnocení veřejných zakázek, mizivé podpoře napojení Prahy 12 na Pražský okruh, trvalou snahu vyřadit veřejnost a opozici ze zásadních rozhodovacích procesů jako je např. výstavba nové radnice atp.

 

Zájemci o členství

TOP 09 v Praze 12 je otevřenou organizací. Pokud byste i Vy sdíleli naše hodnoty, názory a postoje, jste srdečně zváni předsedou Karlem Schwarzenbergem a předsedou RO v Praze 12 Markem Fajfrem ke spolupráci. K výběru jsou různé formy spolupráce: stát se členem TOP 09 popř. členem TOPtýmu, stát se podporovatelem a (nebo) sponzorem.

 

Těšíme se na spolupráci s Vámi.

V případě zájmu nás kontaktujte na fajfr.marek@seznam.cz.

S úctou Marek Fajfr,

předseda RO TOP 09 Praha 12

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme