Petr Prchal: Zahájení komunální volební kampaně

Úvodní slovo Mgr. Petra Prchala, kandidáta na starostu Prahy 12 za TOP 09

10. 9. 2010

Vážení přátelé,

termín komunálních voleb se blíží a ze všech stran na nás hledí známé i méně známé tváře kandidátů nejrůznějších stran a seskupení. Nechybí mezi nimi ani TOP 09, i když v mnohem komornějším měřítku než jiné.

Přesto se domníváme, že vám není nutné TOP 09 nějak zvláště představovat. Je to sice strana nová, ale pro všechny průhledná a programově jasná. Není snad nikdo, kdo by nevěděl, co by měl od nás očekávat.

Jsme strana konzervativní, a to znamená, že do komunální politiky vstupujeme proto, abychom zachovali a rozvíjeli všechno dobré a kvalitní, čeho bylo v minulých letech v Praze 12 dosaženo. Současně však také proto, abychom vnesli do komunální politiky průhlednost, srozumitelnost a efektivitu při nakládání s  finančními prostředky, které jdou přece z kapes nás všech. Nedílnou součástí jsou i čisté ruce a úmysly, s nimiž do komunální politiky nejen vstupujeme, ale které chceme také po celou dobu naší činnosti v Praze 12 obhajovat a prosazovat.

Jsme sice stranou novou, ale to neznamená, že jsme bez zkušeností. Většina z předních kandidátů již pracovala na radnici v zastupitelstvu nebo dokonce v radě, jiní kandidáti se jako běžní občané účastnili činnosti nejrůznějších komisí, které tvoří poradní orgán rady městské části. Samozřejmě využíváme i zkušeností našich členek, které pracovaly v minulých obdobích jako místostarostky. Je o koho se opřít a je odkud získávat zkušenosti a informace.

Prahu 12 všichni dobře známe. Jsme vaší sousedé a žijeme zde celou dobu, a tak prožíváme podobné starosti jako každý z vás. A to je právě smysl naší kandidatury do zastupitelstva městské části Praha 12 – chceme se přímo a s potřebnou razancí zapojit do řešení dlouhodobých i každodenních problémů Modřan, Kamýku, Komořan, Cholupic a Točné.

Vytvořili jsme tým, do kterého se podařilo zapojit ženy i muže, mladé i starší, lidi nejrůznějších oborů a povolání, rozmanitého vzdělání i zkušeností. Všichni jsou vedeni naší společnou myšlenkou, že i politika se může dělat čistě a čestně a přitom účinně!

Budeme rádi, když se seznámíte s nástinem našeho programu. Samozřejmě v něm není možné zachytit všechny podrobnosti, které byly připraveny v různých pracovních skupinách na místní i celopražské úrovni. Vězte, že zatímco se například jiné strany ohánějí svým bojem proti korupci, tak celopražská protikorupční komise TOP 09, které jsem byl členem, připravila podrobný čtyřicetistránkový manuál konkrétních poznatků i zásad pro naši budoucí činnost, aniž by cítila potřebu se s tím mediálně předvádět.

Zrovna tak se jiné strany oháněly tím, že je potřeba bojovat proti sběratelství funkcí. A ejhle! Už kandidují poslanci i ministři do zastupitelstva hlavního města i městských částí. Co kdyby to náhodou nevyšlo, že? TOP 09 chce být průhlednou a čitelnou stranou, a proto i předsedkyně regionální organizace JUDr. Helena Chudomelová, dlouholetá místostarostka Prahy 12, kandiduje „jen“ do zastupitelstva hlavního města, protože sedět na více židlích není vskutku náš cíl.

Věříme, že se zúčastníte komunálních voleb v pátek 15. 10. a sobotu 16. 10. 2010 a že nás podpoříte svým hlasem (a ne-li, tak volte aspoň někoho rozumného).

Petr Prchal, lídr TOP 09 do komunálních voleb do zastupitelstva městské části Praha 12

Přílohy
PDF Volební leták TOP 09 P12 - představení předních kandidátů.pdf (610.5 kB) PDF Kandidátní listina TOP 09 Praha 12.pdf (25.8 kB) PDF Plán akcí kontaktní kampaně TOP 09 Praha 12.pdf (42.9 kB)
Galerie