Česat šeberovské ovoce budou jiní

31. 1. 2017

Dne 30. 1. 2017 byla odvolána rada Městské části Praha Šeberov včetně starosty, a to hlasy dvou členů TOP 09. Ing. Vašíčková a pan Brich hlasovali překvapivě s opozicí proti radě Městské části, jíž byla paní Vašíčková jako místostarostka členkou.

Toto, na první pohled nevysvětlitelné jednání znemožní realizovat končící koalici již připravené záměry na revitalizaci Šeberova a Hrnčíř či opravu Základní školy v Šeberově, a naopak umožní opětovný nástup uskupení, které má za sebou několik černých staveb a dalších pochybných stavebních aktivit v hodnotě nemála miliónů korun, a to včetně nezkolaudované části hřbitova a sportareálu.

Radní Pilař: „Většina námi chystaných projektů k revitalizaci Šeberova a Hrnčíř, tedy i chystaného náměstí, je připravena, včetně finančního zabezpečení ze strany naší městské části a významným dílem předpřipravena finanční podpora i z magistrátu. Tedy my jsme připravili, ale česat ovoce budou patrně oni. Politika je i o zradě, o to víc to mrzí, když vychází z vlastních řad.“

Starostkou byla zvolena Ing. Venturová, místostarostkami Ing. Vašíčková a Ing. Archalousová. Pan Brich byl zvolen členem rady. Dosavadní koalice se tak během několika minut stala opozicí. Třicet stříbrných může mít jakoukoliv podobu.

Praha 30. ledna 2017

Eva Marečková