× Staňte se našimi členy!

Učitelé dostanou peníze, děti zase nafukovací halu

8. 11. 2012

„Každoročně dáváme hodně peněz do rekonstrukcí škol, jejich vybavení a moderních výukových pomůcek. Snažíme se ale také hýčkat to nejcennější ‚vybavení‘, které ve školství máme – naše pedagogy, bez nichž by veškeré investice byly na nic,“ říká Karolina Polverini, radní zvolená za TOP 09, která v Praze 1 odpovídá právě za oblast školství. A pro pedagogy a další školské pracovníky je určen také další dárek: divadelní představení s rautem, které se uskuteční 12. prosince v Divadle ABC.
Děti ze všech základních škol, které zřizuje Městská část Praha 1, se zase mohou těšit na hodiny tělesné výchovy ve vyhřívané nafukovací hale na hřišti v Masné ulici. Tento vysoce moderní multifunkční areál tak doplní další komfortní prvek – hala bude v provozu až do března příštího roku.

Nejen děti, ale i dospělí – mimoškolní strávníci – oceňují rozšířenou nabídku školní jídelny v Dušní ulici, která od října nabízí kromě běžných jídel také pokrmy v režimu bezlepkové diety. „Kompletní bezlepkové menu pro mimoškolní strávníky stojí necelých sedmdesát korun. To je myslím velmi rozumná cena,“ podotkla Polverini.

Karolina Polverini, radní pro školství a mládež