× Staňte se našimi členy!

„Miluji své město!“ Opravdu

21. 6. 2013

Existuje rozdíl mezi obdivováním a láskou. Obdiv je pasivní (pouze mnoho slov), zatímco láska vyžaduje akci a aktivitu. Uplatněme tento princip na naše město: je jednodušší jen obdivovat krásu, která byla zděděna, ale já jsem se rozhodla Prahu milovat vytvářením pocitu sounáležitosti ke komunitě a zachováním bezpečí a klidu.

Ve městě se často najdou situace, které ovlivňují a ruší nás a naše okolí. Můžeme si jen stěžovat a obviňovat ostatní z nečinnosti. Ale proč něco neudělat? Dám vám příklad. Žiji na Klárově a minulé léto jsme byli vystaveni nezákonné invazi, která ohrožovala mír a bezpečnost naší lokality. Ze začátku jsem slýchala: „S tím nic neuděláme.“, dokud se hrstka z nás nerozhodla spojit síly a něco opravdu udělat. Sesbírali jsme podpisy, poskytli náměty městu a spolupracovali s Městskou policií a médii.

Výhoda budování pocitu sounáležitosti ke komunitě také může být prevencí. Navzájem se známe, víme kde bydlíme. Když si soused nezamkne auto či nechá otevřené dveře od domu a my ho kontaktujeme, předejdeme tak nejednomu zločinu.

Benefity těchto aktivit jsou obrovské a podporují bezpečnost a krásu našeho města. Pozitivní zprávou je, že pro to není potřeba žádné speciální přípravy: každý může začít dnes. Překročte proto hranici obdvivování a dokažte, že toto město máte rádi! Chcete se více zapojit, máte situaci ve vašem okolí, která vás trápí? Kontaktujte mne!

Bc. Pavlína Konrádyová
Členka RO TOP 09 Praha 1 vystudovala politologii a filosofii a účastnila se mnoha mezinárodních projektů v rámci EU. V současnosti podniká a od roku 2012 působí v Komisi pro bezpečnost a prevenci kriminality Prahy 1. Mezi její koníčky patří zejména vystupování v rodinné kapele.