Být starý v Praze 1 nebolí

27. 11. 2012

Akce proběhla pod záštitou předsedkyně podvýboru pro sociálně pojistné systémy a výboru pro sociální politiku MUDr. Gabriely Peckové (TOP 09). Právě tento podvýbor oslovil Městskou část Prahu 1. Vybral si ji, protože ji vyhodnotil jako nejlepší v Praze v oblasti zlepšování seniorského života ve městě.

A čím konkrétně si Praha 1 toto uznání vysloužila? Především vysoce kvalitním seniorským programem, který našim nejstarším spoluobčanům zajišťuje nejen péči a zdravotní a sociální pomoc, ale také nadstandardí volnočasové vyžití.
Radnice pod vedením TOP 09 zřizuje a ze svého rozpočtu financuje Středisko sociálních služeb, které má široký výběr aktivizačních programů. Ať již jde o návštěvnost seniorských klubů v Tomášské 8 nebo Týnské 17, kde nové příchozí seniorky a seniory přivítají „staří známí z okolí“ nebo zbrusu nový seniorský klub Haštalka v Haštalské ulici na Starém Městě. Tímto zveme všechny seniory z Jedničky, aby se přišli do našich seniorklubů podívat. Určitě zde potkají některé své dlouholeté známé či sousedy.

Velmi oblíbenou kontinuální aktivitou jsou „jednodenní seniorské výlety“, které organizuje Radnice ve spolupráci se Střediskem sociálních služeb.
TOP 09 zdárně navázala na vše dobré, co v sociální oblasti vykonala minulá vedení Prahy 1, a daří se jí tyto aktivity a programy nejen udržovat, ale i rozvíjet.
Přehled sociálních aktivit pro seniory Prahy 1 je pravidelně zmiňován v radničním měsíčníku nebo na webové adrese www.praha1.cz/senior.

Mgr. Karel Ulm, člen Sociální komise ÚMČ Praha 1 koordinátor seniorských výletů