Střelecký ostrov po rekonstrukci otevře zábavní program

Akce proběhne od 26. září do 30 září 2013

25. 9. 2013

„Rekonstrukce Střeleckého ostrova byla jednou z nejdůležitějších investičních akcí posledních let. Termín znovuotevření musel být posunut kvůli červnové povodni, ale vše se nakonec podařilo zvládnout. Ostrov je opět volnočasovou a relaxační oázou přímo v srdci města a já věřím, že jeho využívání bude přinášet radost mladým, starším i našim seniorům,“ říká starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09).
Akce „Všichni na Střelák“ nabídne mnoho zajímavých zážitků, přičemž každý den bude tematicky jinak zaměřen. Na své si přijdou jak rodiny s dětmi, tak senioři a další věkové generace. Součástí programu je spousta muziky a zábavy, nebude chybět ani divadelní představení. A návštěvníci si užijí také bohatý trh.
Střelecký ostrov začal veřejnosti sloužit po létech stagnace jako důstojný rekreační prostor. K tomu bylo samozřejmě nutné vytvořit zázemí pro volnočasové aktivity a dětská hřiště a zázemí pro setkávání a odpočinek.
Projekt zahrnoval rekonstrukci a doplnění stávající sítě cest, rekonstrukci a doplnění vybraných prvků inženýrské infrastruktury, kompletní vybavení mobiliářem a také obnovu zeleně. K bezbariérovému přístupu slouží nově zbudovaný výtah. MČ Praha 1 rovněž vydala návštěvní řád ostrova.

Soubory