Narodila jsem se 16. 1. 1955 v Praze. Základní školu jsem navštěvovala v Praze 6 – Dejvicích, kde jsem také vystudovala gymnázium. Pokračovala jsem v nástavbovém studiu na Střední pedagogické škole, obor vychovatelství. Pak jsem jeden rok pracovala jako vychovatelka na Základní škole internátní pro děti se zbytky zraku. Tato praxe byla pro mě velmi cenná. Problematika dětí s postižením mě natolik zajímala, že jsem začala v následujícím roce studovat Pedagogickou fakultu UK, obor speciální pedagogika, se zaměřením na etopedii.

Studium jsem musela poslední rok přerušit, protože se mi narodil syn. Jeho zdravotní problémy mi po ukončení studia nedovolily nastoupit do zaměstnání. Syn musel držet přísnou dietu a v té době u nás neexistovalo předškolní zařízení, v němž by se mohl stravovat.

Má pracovní kariéra začala až po roce 1989. Nejdříve jsem zcela spontánně, později jako volební manažerka na Praze 7 pracovala pro Občanské fórum. Pomáhala jsem při prvních svobodných volbách.

Po dvou letech jsem nastoupila jako učitelka do Školy pro děti s kombinovanými vadami ve Strašnicích. Z práce jsem chodila unavená, ale spokojená s vědomím, že za mnou zůstávají výsledky, které usnadní dětem s handicapem začlenit se do společnosti zdravých lidí. Uvědomila jsem si, že by většině dětí pomohla včasná integrace a úplné zapojení do činností a aktivit ostatních dětí od útlého věku.

Od roku 1996 jsem působila jako asistentka poslance Parlamentu ČR za ODA. Tato velmi zajímavá a pro mě poučná zkušenost skončila předčasnými volbami v roce 1998.

Vrátila jsem se zpět ke speciální pedagogice a přijala práci učitelky v Dětském diagnostickém ústavu v Krči. Díky této zkušenosti si uvědomuji, jak důležité je při výchově dětí dávat přednost rodině před ústavní výchovou a jakým způsobem může člověka ovlivnit absence rodinného zázemí.

Před dvěma lety jsem nastoupila do realitní kanceláře a jako makléřka pracuji dodnes.

Byla jsem členkou ODA, v roce 1998 jsem ze strany vystoupila. Krátce jsem byla členkou Strany konzervativní smlouvy.

TOP 09 mě oslovila hned po jejím vzniku svými základními principy, především návratem k tradicím, důrazem na roli rodiny jako základního prvku celé společnosti. Je mi blízká její snaha o snížení státního dluhu. Byla jsem zvolena předsedkyní TOP 09 na Praze 7.

Jsem třicet let vdaná, mám dvě dospělé děti, syna a dceru, dva vnuky, psa a dvě kočky.

Syn vystudoval Přírodovědeckou fakultu UK, obor geobotanika, dcera končí studium na Filozofické fakultě UK.

K mým největším vášním patří jízda na horském kole, každoročně se účastním několika závodů, včetně triatlonu. V zimě jezdím na běžkách, mám ráda Jizerské hory a Krkonoše.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme