Naši poslanci

Poslanci klubu TOP 09 a Starostové za Plzeňský kraj (2013-2017)

Marek Ženíšek: Hodnoty nelze přepočítávat na peníze
28. 3. 2014

Marek Ženíšek: Hodnoty nelze přepočítávat na peníze

Jedním z největších, jakkoli ne na první pohled nejviditelnějších, problémů české politiky je absence strategické vize směřování České republiky. Výsledkem je, že místo abychom byli alespoň v mezích možností hybatelem vývoje, ocitáme se až příliš často ve vleku událostí, které nás pak staví před hotovou věc.

Kam kráčíš, Ukrajino?
25. 1. 2014

Kam kráčíš, Ukrajino?

V nejnovější vlně pouličních střetů na Ukrajině už nejde jen o zahraničněpolitickou orientaci země, ale v sázce jsou i základní práva a svobody Ukrajinců. Situace přímo volá po aktivnější roli unijní i české diplomacie. Místo vět o znepokojení a nepřípustnosti toho či onoho nazrál čas na srozumitelná a kategorická stanoviska. Evropské instituce i ostatní členské země by měly zaujmout společný postoj a minimálně pohrozit uvalením sankcí na ty ukrajinské činitele, kteří jsou zodpovědní za porušování lidských práv a za policejní represe. Je chybou, že se v prohlášení ministrů zahraničí EU z 20. ledna věta o připravenosti k použití této formy síly neobjevila. Pro drakonické zákony potlačující svobodu shromažďování, projevu a tisku i jakékoliv represivní zásahy namířené proti vlastním občanům pochopení v žádném případě mít nelze.

Ženíšek: Bude lépe?
8. 1. 2014

Ženíšek: Bude lépe?

Komentář místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška

V základě jsem rád, že se konečně rýsuje skutečná šance pro vznik nové vlády, jejíž legitimita bude odvozena od parlamentu a skončí tak pětiměsíční vláda Miloše Zemana, která byla bez důvěry. Z toho, co je zatím veřejnosti známo musím říci, že neexistuje žádný objektivní důvod, proč by pan prezident neměl pana Sobotku jmenovat premiérem, i když víme, že se panu prezidentovi líbí jeho vláda v demisi. Ale ať už s výhradami, či bez výhrad by měl jmenovat navrhované ministry, nevidím důvod, aby tak neučinil.

1 2 ... 8 9 10
Články 91 - 93 z 93