× Pojďte do toho s námi.

Obvod č. 8 - Rokycany: Jaroslav Lobkowicz

Narodil se 16. 8.1942 v Plzni jako druhý nejstarší z 5 dětí, maturoval v Plzni v roce 1959.

Z kádrových důvodů nemohl Jaroslav Lobkowicz studovat vysokou školu, vyučil se tedy televizním opravářem. Po dvou letech na vojně pracoval v Televizní službě v Plzni.

Od roku 1968 žil v Mnichově. Vystudoval elektrotechniku na Technische Universität v Mnichově, studium ukončil v roce 1972. Pracoval u firmy Siemens.

V restituci mu byl vrácen částečně zdevastovaný rodinný majetek zejména v Plzni-Křimicích, na kterém hospodaří. Zpočátku do Čech dojížděl, v roce 1993 se přestěhoval i s rodinou do České republiky. Podniká v zemědělství a potravinářském průmyslu.

Jaroslav Lobkowicz je ženatý a má tři syny. Nejstarší syn Vladimír má 2 děti a v roce 2012 přebral správu nad rodinným majetkem. Druhý syn Jaroslav vstoupil do řádu a v současné době žije v Paříži. Nejmladší Filip má 2 děti a pracuje v bankovním sektoru ve Frankfurtu nad Mohanem.

V komunálních volbách v roce 1994 byl zvolen do Zastupitelstva města Plzně, byl členem Rady města Plzně a předsedou Komise pro partnerské vztahy Rady. Členem Zastupitelstva města Plzně byl i po komunálních volbách roku 1998. Ve volbách 1998 byl Jaroslav Lobkowicz zvolen poslancem Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Pracoval ve dvou výborech: zemědělském a pro evropskou integraci. Svůj mandát obhájil v roce 2002. V roce 2008 byl zvolen do krajského zastupitelstva Plzeňského kraje.

V květnových volbách 2010 do Poslanecké sněmovny byl zvolen poslancem. Jaroslav Lobkowicz je místopředsedou Výboru pro evropské záležitosti a členem Zemědělského výboru. Je předsedou Francouzské aliance v Plzni.

Hovoří německy, francouzsky a anglicky.

JPGMapka volebního obvodu č. 8.jpg (3.6 MB)

Politik v obýváku. Nový styl kampaně

8. 8. 2012
TOP 09 spouští v Česku dosud nevyzkoušenou kampaň. Vašeho kandidáta si můžete pozvat k sobě domů a vyzpovídat ho. V Plzeňském kraji tuto formu kampaně také realizují kandidáti na senátory Michal Janek a Jaroslav Lobkowicz. „Můžeme mít s hostitelem různé názory, ale vždycky se nějak dohodneme. Předpokládám, že se budeme bavit hlavně o našich reformách," těší se Jaroslav Lobkowicz.

Podpořte zákon, pomůžete obcím

27. 7. 2012
Poslanci za Plzeňský kraj Michal Janek a Jaroslav Lobkowicz (TOP 09) vyzvali senátory ČSSD a KSČM za schválení zákona o rozpočtovém určení daní. Ten znamená nejen spravedlivější a férový přístup státu k obcím a městům, ale také více peněz pro menší obce. Nový zákon, budou nyní schvalovat senátoři. Platit by mohl od ledna.

TOP 09 a Starostové na jedné lodi

30. 6. 2012
To, že jsou TOP 09 a Starostové v Plzeňském kraji na jedné lodi, dokázali nejen společnou krajskou kandidátkou, ale také při závodu dračích lodí. Do společné lodi tuto sobotu na Borské přehradě v Plzni usedli jak kandidát na hejtmana Pavel Čížek, tak oba kandidáti do Senátu Michal Janek a Jaroslav Lobkowicz.
Číst více

Šlechta si připomněla prohlášení věrnosti českému státu

26. 6. 2012
V neděli se Jaroslav Lobkowicz zúčastnil setkání potomků české šlechty, která v roce 1938 prohlásila věrnost českému státu. Kardinál Dominik Duka, který převzal záštitu nad setkáním, a na Potštejně sloužil odpolední mši, připomněl, že česká šlechta se ve chvílích nejtěžších postavila za naši zem v duchu rodové tradice, tedy rodinné výchovy. "Kdyby si dnes každý uvědomil, co znamená rodina, tedy rodiče a prarodiče, bylo by dobře," řekl Dominik Duka.
 <  1 2 Články 11 - 14 z 14

Mapa volebního obvodu

JPGMapka volebního obvodu č. 8.jpg (729 kB)

Poslanecká kancelář