Uhlíř: V Senátu chci hájit zájmy České republiky

15. 6. 2018

TOP 09 vyšle do senátních voleb aktivistu Uhlíře

TOP 09 změnila plány na Rokycansku a severním Plzeňsku, kde původně neplánovala nasazení vlastního kandidáta do senátních voleb. Strana ve čtvrtek oznámila, že za ni bude v obvodu kandidovat známý protiputinovský aktivista Martin Uhlíř.

„Martin Uhlíř má vztah k Rokycansku a Plzni. Kandidaturu bere jako výzvu, chce objet všechny obce v obvodu a promluvit si se všemi lidmi. Do akce plánuje zapojit i dobrovolníky,“ řekl Právu krajský šéf strany Petr Suchý.

Uhlíř bude za TOP 09 kandidovat jako nestraník. Dříve členem strany byl. Mimo jiné působil jako zastupitel Prahy 10. V Praze ale kandidovat nebude, a to i kvůli ostré konkurenci. Strana se zde domluvila s neúspěšnými prezidentskými kandidáty Jiřím Drahošem a Pavlem Fischerem. Naopak v Plzeňském kraji byl pro Uhlíře prostor.

„Jsem rodilý Západočech a přes svoji rodinu mám konkrétně k tomuto regionu silnou vazbu. V brzkých dnech odstartuji kontaktní kampaň,“ uvedl ve čtvrtek Uhlíř s tím, že se ještě snaží získat podporu Liberálně ekologické strany a p irátů, za které měl na Rokycansku a severním Plzeňsku původně kandidovat exministr vnitra za ODS Jan Ruml. Česká pirátská strana ale nakonec Rumla odmítla v celostátním stranickém referendu.

Uhlíř je viditelným aktivistou. Naposled se o něm psalo v souvislosti s protesty proti ruské motorkářské skupině Noční vlci, kde se střetl s příznivcem motorkářů a místopředsedou ČSSD Jaroslavem Foldynou. Ten motorkáře doprovázel. V dubnu pak Uhlíř upoutal pozornost tím, že před ruským velvyslanectvím v Praze vylepoval samolepky, kterými odsuzoval ruskou účast ve válce v Sýrii.

Jan Švábek       

15.6.2018    Právo    str. 12    Jihozápadní Čechy

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme