TOP 09 a Starostové k Zastupitelstvu Plzeňského kraje

7. 9. 2015

SOCIÁLNÍ SLUŽBY

Zastupitelský klub TOP 09 a Starostové pro Plzeňský kraj je znepokojen situací v sociálních službách. Kraj rozdělil příspěvky poskytovatelům služeb dle nové metodiky. Tato metodika je aplikována první rok a došlo v ní k některým nepřesnostem. Některé služby by tak mohly být omezeny. Klub bude požadovat řešení této vyjímečné situace.

ZDRAVOTNICTVÍ

Klub zastupitelů je také znepokojen velkým nárůstem dotací krajským nemocnicím. K již schváleným dotacím(SOHZ) bude dle návrhu vedení kraje nyní nutné přidat dalších více než 80 milionů korun.

ROZPOČET PRO ROK 2016

Klub TOP 09 a Starostové navrhuje při přípravě rozpočtu pro rok 2016 spolufinancování projektů v rámci evropského programu IROP Plzeňským krajem. Pokládáme to za přínosné zejména u takových projektů měst a obcí jako jsou například obnova národních kulturních památek či rekonstrukce a výstavba hlavních cyklostezek.

Navrhujeme pokračovat v udržitelnosti kulturních projektů, vzniklých na území kraje v rámci akce Plzeň – EHMK 2015 Doporučujeme pokračovat v projektu Týdnů baroka, který zapojil do kulturních aktivit desítky měst a obcí, a to na základě vyhodnocení dopadu těchto aktivit Ekonomickou fakultou.

Dále požadujeme hledat rezervy v běžném provozu kraje a zlepšit hospodaření krajem řízených hospodářských organizací – viz nedobré hospodaření ŠS Horšov. Při investicích do nemovitostí pak doporučujeme více využívat evropské dotace.

Zastupitelský klub TOP 09 a Starostové pro Plzeňský kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme