Špitálský les zůstane lesem

30. 1. 2012

Doubraveckým opozičním zastupitelům TOP 09 se ve čtvrtek podařilo zachránit Špitálský les před „megalomanským“ projektem Sportparku, jež nechala připravit ODS za své vlády. Po poměrně komplikovaném hlasování byl projekt Špitálský les vyřazen z registru investic.

Doubravecká TOP 09 se snažila podat návrh usnesení na vyřazení Špitálského lesa z registru investic obvodu již na minulém zasedání, prosadit se ho však podařilo až na čtvrtečním zasedání minulý týden. V lese se nyní realizuje tzv. „Park na přání“, který připravila Správa veřejného statku města Plzně. Byla otevřena nová fitstezka s cvičebními a relaxačními stroji a během letošního roku bude vytvořeno jedno hřiště a ohniště sloužící veřejnosti.

Vyřazení akce Sportpark Špitálský les považuji za velký úspěch. Pomohla nám s ním celá opozice a koaliční ČSSD, která již v době, kdy byla v opozici, kritizovala studii Sportparku. Není důvod, aby projekt zůstával v registru investic, protože se zde realizuje jiný projekt připravený Správou veřejného statku města Plzně a realizace projektu by zasáhla značným způsobem do plochy louky a lesa a zničila tak jedno z posledních míst, kde mohou doubravečtí občané přirozeně trávit volný čas“, říká Marcela Kunešová, která za TOP 09 návrh na vyřazení podala.

Projekt Sportpark Špitálský les byl zpracován opravdu megalomansky a to v minulém volebním období. Rozpracován byl ve třech variantách, kdy nejnákladnější varianta zahrnovala mimo jiné dvě inlineové dráhy, bobovou dráhu, restauraci, několik druhů různých hřišť a nově měla být vybudována také parkoviště.

Marcela Kunešová
zastupitelka MO Plzeň 4
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme