Pikner: Na houby za 30 tisíc?

20. 4. 2016

Rozum zůstává stát nad posledním návrhem ministerstva zemědělství, které chce upravit zákon o myslivosti. Novela má pomoci myslivcům, všem ostatním hrozí, že budou moci z rozhodnutí orgánů státní správy na výlety do lesa zapomenout. Nově navrhovaný zákon totiž počítá se zákazem vstupu do lesů, luk či polí (mysliveckých honiteb) na neomezeně dlouho dobu pod pokutou až 30 000 korun.

Je nepřípustné zcela uzavřít lesy a omezit pohyb po lesních cyklostezkách či naučných stezkách na neomezeně dlouho dobu. Naprosto nepřijatelné je také navrhované zvýšení pokut. Novela dává neúměrná práva malé skupině obyvatel, nájemcům honiteb, na úkor všech ostatních, paradoxně včetně majitelů lesů,“ kandidát TOP 09 na hejtmana Plzeňského kraje Richard Pikner.

Novela je podle něj dalším pokusem, jak spoutat demokracii sítí socialistických inženýrství pomocí zákazů, příkazů a pokut. Sankce a omezování našich svobod ze strany státu rozhodně nejsou řešením a na můj vkus se jich naše současná vláda navrhuje v poslední době příliš. Zákon by měl ministr koncipovat tak, aby paragrafy nemohl žádný úřad ani nikdo jiný zneužívat,“ varuje Richard Pikner, který samozřejmě chápe nutnost postihů například pro volně pobíhající psy nebo piráty na čtyřkolkách.Kdo lesu opravdu škodí, zaslouží si metr přísnější, ale i nadále je třeba mít možnost chodit do lesa na procházky s dětmi, projet se na kole, nebo sbírat houby,“ uzavírá Richard Pikner.

Eva Šafránková, krajská manažerka TOP 09

Štítky
Osobnosti: Richard Pikner
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme