Leoš Heger v Plzni: Žijme zdravě, buďme pozitivní

14. 10. 2013

Exministr zdravotnictví Leoš Heger v pondělí 14. října navštívil Plzeň. Nejprve si s lídrem TOP 09 v Plzeňském kraji Markem Ženíškem prohlédl historické centrum města a poté se odebral na debatu do kavárny TOPCafé v Solní ulici. Hovořilo se o tom, co se TOP 09 podařilo již prosadit i o tom, co plánuje díky svému programu změnit v následujícím období. TOP 09 tři roky důsledně plnila svůj program. Slíbila, že udělá vše, aby konsolidovala situaci ve zdravotnictví, posílila postavení i odpovědnost pacientů.

"Zahájili jsme principiální reformu, která bez poklesu kvality a dostupnosti péče zvýšila efektivitu systému veřejného zdravotního pojištění, potlačila korupční příležitosti a snížila hospodářské ztráty. Byla upřesněna práva pacientů a byly definovány jejich nároky na rozsah služeb. Zřetelně se zvýšily platy lékařů, " řekl Leoš Heger. "Jedním z našich hlavních cílů do budoucna je pak odpolitizování zdravotních pojišťoven, přeměna fakultních nemocnice na neziskové organizace podobně, jak se to před lety osvědčilo u státních univerzit, zavedení bonusů za dodržení prevence nebo zrušení poplatků za pobyt dětí v nemocnici," dodal exministr zdravotnictví.

A protože TOP 09 razí heslo, že úsměvů není nikdy dost, na závěr večera pak Leoš Heger dostal od Marka Ženíška koš plný ovoce. "Protože Leoš je známý tím, že ve zdravotnictví klade důraz na prevenci, myslím, že ocení náš dárek. Protože ovoce v koši a úsměv na tváři je nejlepší prevence, " řekl Marek Ženíšek.

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme