Junek: „Odborníci“ z ANO podporují kontroverzní Carimex

11. 9. 2014

TOP 09, která v Plzni bojuje za dodržování územního plánu, se dlouhodobě staví proti nesystémovému urbanismu. Jasné stanovisko také zastává v kauze největší černé stavby v Plzni – kontroverzního komplexu Carimex u Rokycanské ulice v Plzni na Doubravce.  Právě vlastníka této „černé stavby“ nyní podpořilo hnutí ANO, které si na fasádu budovy přezdívané „Skleněné peklo“, umístilo svou politickou reklamu.

 V případě rozsáhlého komplexu Carimex se jedná se o vleklou kauzu, kdy investor opakovaně žádá o dodatečná povolení stavby. Budova sice získala v roce 2006 dodatečné stavební povolení, to se však vztahuje jen na čtyři podlaží. Ve skutečnosti je ale o tři patra vyšší. Část stavby navíc stojí na jiném místě, než má. V kauze Carimex už padly statisícové pokuty. Některé investor zaplatil, některé úředníci vymáhají, část sankcí byla zrušena. Tento případ ignorování zákonů nemá v Plzni obdoby.

Jako zastupitelé jsme se napříč politickým spektrem shodli, že by město v tomto bezprecedentním případu již nemělo investorovi bezhlavě vycházet vstříc nekonečnými ústupky, ale dbát na řádné plnění zákonů a vyhlášek. Jiného mínění bude patrně pan poslanec Pavel Šrámek, kandidát hnutí ANO na primátora Plzně, který ve své kampani s oblibou používá silná hesla a tvrdí, že to v Plzni prostě pohlídají,“ říká doubravecký zastupitel a kandidát na starostu Plzně 4 Petr Junek (TOP 09).

Plzeň má nyní za sebou vůbec první volební období s aktivní opozicí. TOP 09 z opozičních lavic během uplynulých čtyř let předkládala vlastní návrhy a snažila se zamezit dlouholetým zaběhlým nešvarům.  „Troufám si říci, že právě díky práci v opozici se z nás stali profesionálové, kteří umí kvalitně pracovat pro město a v zájmu jeho obyvatel. Od pana poslance Šrámka a jeho hnutí lze jen těžko předpokládat, že si na radnici přivede nejprofesionálnější tým odborníků, který tu kdy byl, jak on sám říká. Opravdový tým odborníků by si nedovolil pronajmout obrovskou reklamní plachtu na budově, s níž je státní správa a samospráva v dlouhodobé neshodě. Tento čin je pro mě jedním z důkazů, že krom silných slov, má ANO o dění v Plzni jen mlhavou představu,“ uzavírá kandidát TOP 09 na starostu Doubravky Petr Junek. 

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme