Dort: Politik by měl umět naslouchat

20. 7. 2016

Problémy dětí chápu i beze slov. Dokážu naslouchat i Vám

Má profese mě naučila určit diagnózu i u tak malých dětí, které ještě neumí mluvit. Proto považuji schopnost poslouchat, chápat a rozumět problémům za důležitou součást práce každého politika. Uvědomuji si, že jako senátor mohu pro náš region udělat více, když zůstanu v kontaktu s občany a budu vnímat, co je trápí. Je to závazek, kterému jsem schopen dostát, byť vím, že to není snadné.

Jsem lékař a chci se i v Senátu věnovat zdravotnictví, protože vím, co řeší lékaři a co je důležité pro pacienty. Každý z nás potřebuje kvalitní, dostupné a bezpečné zdravotnictví. A abychom takovou péči měli, zdravotníci potřebují: postgraduální vzdělávání, méně přesčasové práce, ale také finanční ohodnocení. Proto budu prosazovat zdravotnictví férové jak pro občany, tak pro zdravotníky.

Celý život se pohybuji kolem dětí. Jsou to stvoření, která bezmezně milujeme a která potřebují naši ochranu. Vím, že časné dětství je klíčem k dobrému životu. Proto chci bránit práva dětí a vytvářet podmínky pro jejich zdravý vývoj.

Senát je pro mě pojistka demokracie. Poslední štace, která může zabránit mnohému, co se ve Sněmovně „upeče“. To však může fungovat pouze tehdy, když v něm budou sedět lidi, kteří se na naše zákony budou dívat věcně, nebudou politikařit a budou chápat jejich dopady do životů lidí i tady v našem kraji. Rád bych tomu přispěl – svou prací a svým přístupem. Budu odporovat snahám o omezování naší svobody.

doc. MUDr. Jiří Dort, Ph. D.

primář Neonatologického oddělení Fakultní nemocnice v Plzni

kandidát TOP 09 a STAN do Senátu ve volebním obvodu č. 7

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme