ANTIDIVADLO PRO REFERENDUM

31. 7. 2014

V úterý 5. 8. od 17 hodin se v ulici Bedřicha Smetany „U Branky“ bude konat hudební akce "Antidivadlo na podporu referenda o hazardu". Podpořit sběr podpisů pro referendum se rozhodla hudební sekce Antidivadla – Antidivadlo naruby - ve složení David Brabec a Zdeněk Němeček.

Sběr podpisů pro podporu vyhlášení referenda běží v Plzni již od května. „Máme dvě třetiny z potřebného počtu podpisů. S počátkem prázdnin jsme se s peticí přesunuli z centra do jednotlivých čtvrtí Plzně. Protože je to však nyní během prázdnin velice obtížné, uvítáme každou pomoc. Jsme proto rádi, že se nám rozhodla pomoci právě hudební sekce Antidivadla,“ říká Ondřej Ženíšek, předseda regionální organizace TOP 09 a kandidát na primátora města Plzně.


Samotní protagonisté pak vysvětlují svoje zapojení následovně: „Hudební sekce Antidivadla - Antidivadlo naruby - se rozhodla podpořit vyvolání referenda o hazardu. Vy, kteří znáte Antidivadlo, dobře víte, že jsme se nikdy neprofilovali jako soubor, který by se jakkoliv satiricky nebo aktivisticky pokoušel reagovat na současnou politickou situaci (uznáváme, je to parketa jiných). Ani podporu referenda o hazardu v Plzni nepovažuje Antidivadlo za politický krok, ale věc ryze občanskou - situace kolem hazardu se dotýká nás všech a hazarduje s životy mnoha lidí.“



Ondřej Ženíšek                                                             předseda regionální organizace TOP 09

 

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme