× Pohněme s tím. Společně!

PaedDr. Václav Petrus

48 let, starosta Švihova, Švihov, BEZPP

Narodil se 9.3.1961 v Příbrami jako nejstarší ze 3 dětí, maturoval na Gymnázium Příbram v  roce 1979.

V roce 1984 ukončil studium Pedagogické fakulty v Hradci Králové, obor fyzika – chemie a nastoupil jako učitel na Základní školu ve Švihově u Klatov. Zde učil do roku 1996, kdy se stal na dva roky zaměstnancem obchodního oddělení firmy KOZAK Klatovy a.s.

Po komunálních volbách roce 1994 se stal neuvolněným místostarostou města Švihov a v roce 1998 uvolněným starostou tohoto města, kterým je dodnes. V roce 2000 kandidoval spolu s řadou kolegů starostů na společné kandidátce nezávislých do Krajského zastupitelstva a stal se nejen členem zastupitelstva, ale i neuvolněným předsedou Výboru pro výchovu vzdělávání a zaměstnanost. Členem Zastupitelstvu Plzeňského kraje byl i v následujícím volebním období 2004 – 2008.

Od roku 2004 dosud je předsedou Místní akční skupiny Pošumaví z.s.p.o, která působí na území 98 obcí okresu Klatovy, Domažlice a Plzeň-jih. Díky činnosti této organizace je na daném území metodou LEADER rozdělováno ročně 10 – 15 mil Kč na realizaci projektů obcí, podnikatelů a neziskového sektoru.

Václav Petrus je ženatý a má 2 syny. Před rokem 1990 nebyl členem žádné politické strany, od roku 2004 byl členem SNK-ED, členství v této straně ukončil v roce 2009. Hovoří německy a rusky.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PLZEŇSKÝ KRAJ

Prešovská 201/4