× Pojďte do toho s námi.

MUDr. Michal Janek

61 let, primář očního mikrochirurgického centra Ofta Plzeň, Klatovy, BEZPP

Narodil se 21.12.1948 v Nitře . Vystudoval  Lékařskou fakultu Univerzity  Karlovy v Praze. Od r.1975 do r. 1984 pracoval na očním oddělení NsP Příbram. V r. 1983 získal kvalifikační atestaci II. stupně v oboru oftalmologie po půlroční stáži na II. oční klinice v Praze. V letech 1985 – 1997 byl přednostou očního oddělení NsP Klatovy, od r. 1998 dosud je primářem Centra mikrochirurgie oka OFTA v Plzni. Je významnou osobností v oblasti české kataraktové chirurgie.

1994 – 1997 byl vědeckým sekretářem České oftalmologické společnosti, v 1998 spoluzakladatel České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie.

Vyvíjí bohatou přednáškovou a publikační činnost, je členem výboru  České společnosti refrakční a kataraktové chirurgie, členem redakční rady odborného periodika Česká oftalmochirurgie, členem Evropské společnosti kataraktových a refrakčních chirurgů. Má několik celostátních i regionálních priorit v oblasti kataraktové mikrochirurgie. Mezi prvními začal odstraňovat šedý zákal ultrazvukovou fakoemulsifikací, je propagátorem ambulantního způsobu této operace. S počtem 20 000 operací šedého zákalu se řadí k předním chirurgům v České republice. V r. 2008 obdržel nejvyšší ocenění ČSRKCH – medaili profesora Vanýska za přínos v rozvoji implantologie v očním lékařství v České republice.

Po senátních a komunálních volbách v r. 2006 se stal radním města Klatovy.
Je ženatý, má 3 vysokoškolsky vzdělané děti.

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 PLZEŇSKÝ KRAJ

Prešovská 201/4