Hlasujte pro Ilonu Jehličkovou v soutěži Žena regionu

24. 8. 2018

Naše zastupitelka, kandidátka na starostku Městského obvodu Plzeň 1 a zástupkyně ředitele ZŠ Ilona Jehličková byla vybrána mezi finalistky soutěže Žena regionu. Iloně můžete dát váš hlas až do konce srpna na: http://www.zenaregionu.cz/zena/799

V čem je Ilona Jehličková výjimečná žena?

Práce s dětmi, hnutí Stonožka a široké aktivity v sociální oblasti. Právě to charakterizuje Ilonu Jehličkovou z Plzně. Učitelka na základní škole začala s dětmi malovat obrázky s motivem stonožky a posílat vánoční přání, které pomohly získat peníze na nové inkubátory do nemocnice. Od té doby, celých 25 let, pomáhají její ,,stonožkové děti“ jiným dětem, především ve válkami zmítaných zemích. Za tuto práci byla Ilona v roce 2014 oceněna kardinálem Dominikem Dukou. Tím ale aktivity Ilony Jehličkové nekončí. Jako členka sociální komise města Plzně vítá do života nové občánky, spolupracuje s neziskovou organizací pro předčasně narozené děti Nedoklubko, spoluorganizovala koncert Miminka do dlaně, stejně tak i založení plzeňského Kolegia Paměti národa. Jako dobrovolník pomáhala v hospici sv. Lazara, kde je dnes členkou správní rady. Je propagátorkou rekonstrukcí interiérů podle návrhu architekta Adolfa Loose v Plzni. Ochota pomoci druhým, silné sociální cítění a životní optimismus ji neopustily ani v době, kdy musela bojovat se zákeřným onemocněním. Zástupkyni ředitele základní školy v Plzni je 54 let, je vdaná, má dvě děti a baví ji sport, cestování a historie.

Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je vyhlašována od roku 2009 a je určena pro všechny ženy, se kterými se denně setkáváme a které mnohdy dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají ostatním a ještě při tom všem zvládají péči o rodinu.

Eva Šafránková, krajská manažerka

Volby: