TOP 09 vyrazila na expedici po Pardubickém kraji

20. 9. 2017

TOP 09 v Pardubickém kraji posunula volební kampaň do závěrečné, kontaktní části. S automobilem Praga V3S a doprovodnými vozy projede celý kraj, kde bude zkoumat místní témata a problémy a představovat programové priority TOP 09.

Ve zdravé jídelně Pohanka v centru Pardubic krajský volební lídr TOP 09 Jiří Skalický ve středu zahájil kontaktní kampaň s názvem „Expedice nEUhneme“. Mezi její hlavní témata patří představa zdravé společnosti jako společnosti svobodné a demokratické, kladoucí důraz na vzdělání a dobré životné prostředí, s dostupnou péčí o nemocné a znevýhodněné, a s důrazem na to, aby pracující lidé mohli svobodněji nakládat se svými příjmy.

„Snížíme zdanění práce o 8 procent. Necháme lidem v jejich peněženkách více peněz a ulevíme i firmám. Navíc místo subdodavatelských firem a montoven podpoříme podniky, které dokážou svůj produkt vymyslet, vyvinout, vyrobit i prodat,“ říká o jedné z programových priorit strany poslanec Jiří Skalický, který firmy v regionu dlouhodobě podporuje svou ekonomickou diplomacií.

O programových cílech budou kandidáti TOP 09 mluvit s lidmi v Pardubickém kraji v průběhu svých cest například tento pátek na vinobraní v České Třebové, v neděli na dožínkách v Pardubicích nebo v Přelouči. Až do voleb budou plány dalších cest a poznatky a fotografie z nich zaznamenávány na webu www.expedice-neuhneme.cz.

Chceme být pro občany čitelní. Máme propracovaný program a v něm jasné priority, ze kterých neuhneme. Zajímají nás problémy lidí ve všech koutech Pardubického kraje,“ říká o cílech kontaktní kampaně poslanec Jiří Skalický. Připomíná, že plány na jedno volební období nestačí a že TOP 09 čerpá své priority z dokumentu VIZE 2030. „Úkolů pro příští vládu je mnoho a my se nebojíme ani těch nepopulárních, jako je důchodová reforma či nadstandardy ve zdravotnictví. Osobně se chci zasadit o řešení takových problémů, jako jsou některé chybějící léky v menších lékárnách, nebo nedostatek lékařů v odlehlých regionech,“ doplňuje lékař Jiří Skalický.

TOP 09 podle něj proti jiným stranám ručí zejména za bezpodmínečné vyloučení spolupráce s ANO. „TOP 09 si uvědomuje důležitost našeho členství v EU, byť víme, že je nutné unii změnit a reformovat. Jen my navrhujeme výrazně snížení ceny práce pro všechny bez rozdílu. A nebojíme se nepopulárních, ale důležitých témat, jako je důchodová reforma,“ uzavírá lídr kandidátky TOP 09 v Pardubickém kraji Jiří Skalický.

 

Informace o jednotlivých kandidátech nabízíme na www.top09.cz. Program TOP 09 naleznete ZDE.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme