Pojďme volit, je z čeho vybírat

23. 10. 2013

Apeluji na voliče pravicových stran, aby přišli do volebních místností. Jsem přesvědčen, že volební program TOP09 je srozumitelný a každý volič v něm nalezne cíle, kterých chceme dosáhnout.

V Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky jsem v minulém volebním období pracoval a dokážu navázat na úspěchy, které se nám podařilo prosadit, ale i na rozpracovanou práci, která je potřeba dokončit.

Neskládejme ruce do klína, když je znám mediální zvítěz voleb, vše může být jinak, pokud půjdeme odpovědně volit. Přece v posledních dnech roku 1989 jsme statečně bojovali za demokracii a návrat k pravicovým stranám a proto nyní nesmíme přihlížet, jak vítězí levice - a to jak ta demokratičtější, tak ta nejkrajnější.

Čím více hlasů dostaneme, tím lépe se nám budou prosazovat cíle našeho programu, byť podle posledních průzkumů směřujeme spíše do opozice. Důstojné zastoupení v pracovních výborech sněmovny nám umožní lépe bojovat s levicí a prosadit naše záměry.

Určitě bych se zapojil do stejných výborů, tedy do hospodářského, kontrolního a petičního, jako v minulém období. Budu prosazovat:

a)      podporu exportu pro podniky železničního průmyslu,

b)      vyváženou liberalizaci v osobní i nákladní dopravě,

c)      získání finančních zdrojů pro lepší dopravní infrastrukturu v Pardubickém kraji,

d)     duální systém vzdělávání (učňovské i střední odborné školy),

e)      odsouhlasené principy a změny na úrovni rektorů do připravovaného návrhu zákona o vysokých školách,

f)       kontrolní mechanismy, kterými bude omezena tak často skloňovaná korupce.

Nebudu vás více zatěžovat dlouhým článkem, jsem přesvědčen, že krátká výzva vás přesvědčí pro správnou volbu. Řada občanů z Pardubického kraje mě zná, někteří velmi dobře, jiní méně. Snažil jsem se v průběhu minulého období navštívit všechny kouty našeho kraje, jednal jsem s řadou starostů, podnikatelů, ředitelů odborných a středních škol, rektorem a prorektory Univerzity Pardubice, řediteli významných podniků našeho regionu, představiteli zájmových sdružení, ale i s běžnými občany. Vždy jsem byl připraven problémům porozumět a pomoci a jsem připraven dělat to tak znovu.

Prof. Ing. Václav Cempírek, Ph.D. Kandidát do PSP ČR

Volby: