× Staňte se našimi členy!

TOP 09 a VÝCHODOČEŠI chtějí do krajských voleb společně

30. 9. 2019

Krajští představitelé TOP 09 a VÝCHODOČECHŮ podepsali memorandum, kterým se zavázali k jednání o společné kandidátce a o společném postupu pří získávání dalších koaličních partnerů pro krajské volby 2020.

Politická strana TOP 09 a politické hnutí VÝCHODOČEŠI vnímají společenskou potřebu po konsolidaci politických sil. Zavázali se proto k jednání o společné kandidátce a společně vyzývají i ostatní demokratické strany v Pardubickém kraji k předvolební spolupráci na společné platformě.

“Nejjednodušší je jít do voleb samostatně a hrdě propagovat vlastní značku. Pokud ale chceme být odpovědní k výzvám voličů a neriskovat demokratické hlasy všech demokratických stran, je naší povinností udělat vše pro vytvoření silné koalice v kraji,” říká krajský předseda TOP 09 Michal Pilař.

„Jednáme již několik týdnů a osobně bych si přál širší koalici, která dokáže spojit síly demokratických stran v kraji. Jsme v kontaktu zejména s hnutím STAN, které vnímáme jako našeho přirozeného a rovnocenného partnera a máme se vzájemnou spoluprací dobré zkušenosti. Oslovujeme i další lokálně úspěšné subjekty,“ dodává Michal Pilař.

“Žijeme ve složité politické době. Prezident republiky nedodržuje ústavu a premiérem je trestně stíhaný člověk, pro kterého je tradiční demokratická strana sprostým slovem. A protože netradiční vůdcovská strana má takřka neomezené finanční a mediální zdroje, je třeba, aby demokratické síly hledaly to, co je spojuje, a pokusily se netříštit hlasy,” říká místopředseda hnutí VÝCHODOČEŠI Ondřej Hlaváč.

Od této chvíle budou TOP 09 a VÝCHODOČEŠI s dalšími potenciálními partnery jednat společně.

Ondřej Müller, krajský manažer

Osobnosti: