Jan Kosla

kandidát do komise pro posuzování investic

V Litomyšli žiji již bezmála 30 let. Ač nejsem zdejším rodákem, přirostlo mi toto město k srdci, stejně jako těm, kteří se tu narodili, anebo zde, tak jako já, žijí již řadu let. Litomyšl byla místem mého prvního zaměstnání, byla místem, kde jsme s mojí ženou vychovali naše dva syny, na které jsme pyšní a byla i místem, kde prožili hezký konec svého života moje maminka a můj tatínek, které jsme na stáří přestěhovali do naší blízkosti.

Svým původním zaměřením jsem technik. Vystudoval jsem Vysokou školu chemicko-technologickou v Pardubicích a moje první pracovní místa odpovídala této kvalifikaci. Později jsem si postgraduálním studiem doplnil vzdělání i v ekonomické oblasti. Toho jsem na počátku devadesátých let využil ke změně zaměstnání (někteří místní podnikatelé si možná vzpomenou na spolupráci se mnou při vyřizování jejich úvěrů). V ekonomické oblasti pracuji i nyní, a to jako poradce pro oblast ekonomiky, financování a řízení.

Ve svém dosavadním životě jsem se politické práci dosud nevěnoval. Svými ekonomickými názory a filosofickým  zaměřením se nejvíce blížím liberálům. Tyto názory prezentované donedávna v omezené míře ODS začala nyní v mnohem konzistentnější podobě prosazovat nově vzniklá TOP 09. Její politiku jsem se rozhodl podpořit a chtěl bych v duchu zásad této politické strany ve spolupráci s ostatními pomáhat při rozvoji našeho města.

motto: Moudří lidé nemusejí být nutně vzdělaní. Vzdělaní lidé nemusejí být nutně moudří.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme