Skalický: Statut lázeňského místa je zastaralý, v Bohdanči jej musíme změnit

6. 4. 2017

Statut lázeňského místa, ale i nové metody a služby pro klienty byly cílem návštěvy poslance Jiřího Skalického v Léčebných lázních Bohdaneč. Lázně jdou s dobou a nabízejí stále modernější služby, na druhou stranu je stejně jako celé město trápí přetížená, zejména kamionová doprava. S tím by mohl pomoci také aktualizovaný statut lázeňského místa.

„Ten současný je ze šedesátých let a dnešní době už dávno nevyhovuje. S managementem lázní a vedením města Lázně Bohdaneč jsem na toto téma jednal už mnohokrát, stejně jako s ministerstvem zdravotnictví. To je připraveno městu i lázním vyjít vstříc a pomoci i s řešením dopravy, připomíná poslanec Skalický. O aktualizaci statutu musí požádat město Lázně Bohdaneč, které se ve svých představách o jeho nové podobě nechalo inspirovat v Poděbradech.

Jiří Skalický s managementem lázní ale také mluvil o fungování lázní jako takových, o nových metodách či oboru balneologie. „Tato nauka o přírodních léčivých vodách a jejich účincích na organismus totiž chybí v programech na lékařských fakultách. Svaz léčebných lázní to považuje za chybu systému a dalo podnět o zařazení toto oboru do vzdělávání budoucích lékařů, říká Jiří Skalický. A protože je Skalický i členem Správní rady VZP, zajímal se také o spolupráci s největší zdravotní pojišťovnou u nás.

Při prohlídce lázní pak poslanec Skalický zamířil na nedávno otevřenou kliniku Medical Wellness Clinic, kde mají velkou novinku. Nově tu nabízejí technologii Vanquisch Me, která má prokazatelné výsledky v redukci objemu tuku na problematických partiích. Takových přístrojů je v České republice asi deset. „Jedná se o novou, neinvazivní technologii, která pomáhá při formování postavy. Děje se tak „likvidací tukových buněk“, respektive správným zahříváním ošetřovaných partií těla se vyplavuje tuk z tukových buněk a ten je dále v organismu zpracováván přirozenými biochemickými pochody. Jako biochemika mě samozřejmě tento proces a následné vylučování těchto „rozpuštěných“ látek z těla velmi zajímal,projevil svůj odborný zájem poslanec Skalický.

Lázně nabízejí i další lázeňské procedury v oboru estetiky. Například mladší a svěží pleti lze dosáhnout novou bezbolestnou neinvazivní patentovanou technologií CRT přístrojem Protége Elite.  CRT technologie využívá radiofrekvenční energii, která je na pleť aplikovaná přes speciální gel či sérum, prohřívá ošetřovanou oblast, aktivuje tvorbu nového kolagenu a redukuje tukové buňky. V ošetřované tkáni probíhá proces přirozené regenerace pleti.

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme