Poslance Skalického zajímá rozvoj lázeňského městečka

4. 2. 2015

Poslanec a člen Výboru pro zdravotnictví Jiří Skalický navštívil město Lázně Bohdaneč. Zastavil se nejen radnici, ale prohlédl si také místní základní školu a zajímal se o aktuální projekty ve městě. Velkým tématem byla aktualizace tzv. statutu lázeňského místa, která může pomoci při řešení mnoha problémů.

Jiří Skalický jednal se starostou Lázní Bohdaneč Ladislavem Štěpánkem a řeč byla o třech zásadních tématech. Prvním z nich byla zmiňovaná aktualizace statutu lázeňského místa, ve které může být poslanec Skalický nápomocen. Dalšími tématy byla doprava a školství. „Lázně Bohdaneč statut lázeňského místa mají, ale je z roku 1963. Pokud se podaří obnovit ho na současnou dobu, může to pomoci lépe řešit třeba problém dopravy, který město trápí,“ vysvětluje Jiří Skalický s tím, že zprostředkuje schůzku na ministerstvu zdravotnictví s cílem co nejrychleji statut aktualizovat.

Lázně Bohdaneč si oprávněně stěžují na kamionovou dopravu, kterou do města přivádí sjezd z dálnice D11. Částečným řešením odklonění dopravy by mohlo být dopravní značení na dálnici, které by kamionovou dopravu na Pardubice navádělo směrem na Opatovice na Labem. O tomto problému musí město jednat s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

S panem starostou jsme hovořili také o investici do místní základní školy, nebo záměru vybudovat novou knihovnu,“ doplňuje poslanec Jiří Skalický. Na jeho slova navazuje starosta města Ladislav Štěpánek: „Městská knihovna dříve sídlila v lázeňském pavilonu Gočár, odkud se ale musela vystěhovat. Současné prostory knihovně nevyhovují, jsou jen provizorní. Naše představa je taková, aby knihovna byla na náměstí – i kvůli lázeňským hostům, kteří tvoří velkou většinu návštěvníků knihovny. Uvažujeme o koupi domu, kde by do budoucna mohla sídlit třeba i pobočka základní umělecké školy.“

Jiří Skalický také navštívil základní školu. Krátce se pozdravil s vedením školy a seznámil se s aktuální situací ve škole. Ta v současné době sídlí hned v několika objektech a města do budoucna zvažuje velkou investici do modernizace školy.

Město Lázně Bohdaneč je poměrně častým cílem mých cest. Úzce spolupracuji přímo s léčebnými lázněmi, snažím se být nápomocen v různých legislativních a dalších záležitost. V tuto chvíli je pro mne prioritní pokusit se pomoci urychlené aktualizaci statutu lázeňského místa, protože to může prospět jak lázním, tak městu samotnému,“ uzavírá Jiří Skalický.

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme