Pardubická Lentilka žije duchem Vánoc naplno

24. 12. 2016

Začalo to Mikulášskou nadílkou, pokračovalo společným strojením vánočního stromečku a úplnou vánoční pohodu v pardubické Lentilce naladila vánoční besídka. Ve školce pro děti se specifickými potřebami vonělo cukroví, zněly koledy a ti nejmenší našli pod stromečkem i první dárky. Věnoval je dlouholetý patron „oranžové“ Lentilky určené pro děti s autismem Jiří Skalický.

Je to už tradice, kdy patron třídy – poslanec Jiří Skalický s dětmi ozdobí stromeček a pod něj pořídí hračky a učební pomůcky, které nejen že dětem udělají radost a pomohou také k jejich učení a rehabilitaci. „Je to vždy milé předvánoční setkání a je radost sledovat rozzářené oči dětí při rozbalování dárků. V tu chvíli není znát rozdíl mezi zdravými dětmi a jejich vrstevníky s diagnostikovou poruchou autistického spektra nebo jiným omezením, říká Jiří Skalický.

Lentilka je školka, kterou už od roku 1992 navštěvují děti zdravé i děti se specifickými potřebami. Vznikla jako zařízení, které poskytuje komplexní péči dětem s postižením, diagnostikou poruchy pozornosti i s poruchami autistického spektra (PAS).

Ondřej Müller, krajský manažer

Štítky
Osobnosti: Jiří Skalický
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme