Nově zvolení poslanci diskutovali s podnikateli v regionu. Nejvíce je trápí špatný stav vzdělávání technických oborech a chybějící „pětatřicítka“.

14. 1. 2014

Pardubice, 14. ledna 2013 – Z aktivity poslanců se v Pardubicích uskutečnilo setkání politiků s podnikateli a představiteli Krajské hospodářské komory Pardubického kraje. Přestože to byla zejména „představovací“ schůzka, hovořilo se i o konkrétních tématech. Poslance Jiřího Skalického (TOP09) zajímala zejména oblast školství, dopravy a zdravotnictví.

 

Z pohledu podnikatelů Pardubického kraje jsou nejdůležitějšími tématy školství, doprava a zdravotnictví. Podnikatelé často zmiňují nedostatečné provázání středoškolského vzdělávání a učňovského školství s potřebami trhu práce a narůstající nezaměstnanost. Shodují se na nutnosti podpory technických oborů a učňovského školství.  

„Stejně jako před časem na Orlickoústecku i tady zaznívalo volání po rychlostní silnici R35. Od kolegů z hospodářského výboru jsme slyšeli, že v současné době výstavba silnice závisí na výkupech pozemků, na které v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury peníze jsou. Je to teď o jednání s vlastníky,“ tlumočil informace k tomuto tématu Jiří Skalický. Dne 28. ledna se ve Vysokém Mýtě uskuteční jednání o aktuálním stavu příprav výstavby rychlostní silnice Pardubického kraje.

„V oblasti zdravotnictví jsme diskutovali zejména o úhradové vyhlášce, jejíž změna je pro další fungování nemocnic důležitá,“ řekl Jiří Skalický.

Poslanci také deklarovali zájem o osamostatnění Krajského soudu v Pardubicích, který je doposud pobočkou soudu královéhradeckého.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme