TOP 09 vyráží za voliči na kolech

21. 8. 2017

Všechny okresy Olomouckého kraje už v průběhu prázdnin navštívil cyklistický tým kandidátů, členů a příznivců TOP 09. V čele s lídrem krajské kandidátky strany pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny Alešem Jakubcem se snaží přiblížit program TOP 09 lidem, otevřeným jejím názorům, a dalších se ptát, co by v politice rádi změnili.

„Nejde o to najet stovky kilometrů, ale potkat se s voliči. Chceme mluvit s lidmi. A jsme mile překvapeni, jak pozitivně je naše kampaň přijímána,“ komentuje průběh cyklokampaně Aleš Jakubec. „Cyklotour TOP 09 je pro mne příležitostí poznávat i ty části kraje, kde jsem ještě nikdy nebyl. Třeba zblízka vidět, jak žijí lidé v Rychlebských horách, v jedné z nejodlehlejších obcí v kraji – Bílé Vodě. Jako politik, který se uchází o šanci zastupovat svůj kraj ve Sněmovně, ho chci důkladně znát,“ zdůrazňuje lídr kandidátky TOP 09 v Olomouckém kraji Aleš Jakubec, který stejně jako členové jeho doprovodu jezdí v bílém dresu s logem TOP 09 a sloganem „nEUhneme“ na zádech.

Díky tomuto putování se Aleš Jakubec zastavil i ve svém rodišti ve Výšovicích na Prostějovsku, kde se v rámci hodových slavností zúčastnil slavnostní mše. „Po mši jsme s rodinou poobědvali u rodičů, kde jsem nechal manželku s dcerou a vyrazil na kole do Prostějova. Se zdejším lídrem Milošem Rubešem a dalšími místními kandidáty jsme přes Kralice vyjeli do lázní Skalka. A po ochutnávce zdejších sirných pramenů jsem zamířil zpátky do rodných Výšovic,“ popisuje své cesty Aleš Jakubec.

Cyklistickou kampaň zahájil tým TOP 09 už v červenci projížďkou po Mohelnicku. Antonín Navrátil ze šumperské organizace naplánoval trasu z Mohelnice přes Zábřeh a s občerstvením v Šumperku až k papírně ve Velkých Losinách. „Najeli jsme tehdy asi 60 kilometrů a jen o chlup na závěr unikli velké průtrži,“ vzpomíná Aleš Jakubec a dodává, že kvůli nepřipravenosti zadních partií další den jako dopravní prostředek zvolil koloběžku: „Za podpory přerovského lídra Zdeňka Navrátila jsme tak po cyklostezce kolem Bečvy dojeli z Přerova do Lipníku nad Bečvou.“

Koncem minulého měsíce zase na Jesenicku účastníky cyklotour zavedla do Priessnitzových lázní místostarostka Jeseníka a dvojka krajské kandidátky TOP 09 Zdeňka Blišťanová.

V první polovině srpna tým vyjel z Olomouce přes Slatinice na Kosíř. „Tam jsme si opekli buřty a s přítomnými turisty vyměnili volební müsli tyčinky za klobásy,“ poznamenává s úsměvem Aleš Jakubec a uzavírá: „Výjezdy budou pokračovat v různých sestavách, a někdy můžete potkat na cestě v dresu TOP 09 i jen jediného cyklistu, který pojede – a nEUhne.“

Irena Šnajdrová, krajská manažerka

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Olomoucký

KRAJSKÁ KANCELÁŘ TOP 09 OLOMOUCKÝ KRAJ

Michnův palác (budova č. 2)
Újezd 450/40

info@olm.top09.cz