Kandidáti TOP 09 najeli na kolech 450 kilometrů do 40 míst

13. 10. 2017

I poslední týden před volbami pokračuje v Olomouckém kraji kontaktní kampaň TOP 09 s heslem nEUhneme. Osobní setkáni a diskuse s voliči probíhaly od jarní VIZE 2030, přes Expedici nEUhneme, na kterou navázala krajská Cyklotour TOP 09. Poslední týdny tráví kandidáti v rozhovory s lidmi v ulicích.

„Stále lidem vysvětlujeme, že tyto volby budou jedny z nejzásadnějších. Že roste vliv sil, které podkopávají demokratické instituce, ať kvůli vlastním zájmům nebo jen z nevědomosti. Které nejsou dost vnímavé vůči osobním svobodám a příliš spoléhají na byrokracii,“ říká lídr krajské kandidátky v Olomouckém kraji Aleš Jakubec.

Jen na kolech kandidáti TOP 09 společně ujeli kolem 450 kilometrů, celkem navštívili přes 40 měst a obcí a oslovili několik tisíc voličů v celém Olomouckém kraji. V uplynulých dnech je přijel podpořit i poslanec Evropského parlamentu a bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ten navíc v Jeseníku, Přerově a v Olomouci diskutoval s lidmi zejména o významu evropské orientace České republiky, kterou TOP 09 trvale podporuje.

„Objeli jsme desítky měst a obcí a mohu říct, že to většinou byla příjemná setkání. Někdy nám sice nepřálo počasí, ale naše heslo ,neuhneme‘ nám nedovolí vzdát se,“ dodává Aleš Jakubec, vysokoškolský pedagog a náměstek primátora Olomouce.

V sobotu kontaktní kampaň pokračuje opět na kolech. Cyklotour TOP 09 Litovelským Pomoravím vyrazí ve 14:00 od ekologického centra Sluňákov v Horce nad Moravou. Kandidáti top 09 se zítra také zúčastní akce Night Run Olomouc, která v Olomouckých Smetanových sadech odstartuje v 19:00. 

Irena Šnajdrová

Krajská manažerka, Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme