Hřiště v Čechových sadech využijí i starší děti a sportovci

30. 3. 2017

Čas strávený na dětském hřišti mohou nyní rodiče či starší sourozenci hrajících si dětí využít aktivně. U oblíbeného hřiště v Čechových sadech totiž vyrostlo nové workoutové hřiště, které využijí zejména větší děti a dospělí k posilování s hmotností vlastního těla.

Workoutové hřiště je sestava několika hrazd, bradel, různě situovaných žebříků, step up prvků a dalšího nářadí typického pro venkovní posilovny. Celá workoutová sestava je navíc umístěná na tartanovém povrchu, díky kterému mohou zájemci sportoviště využít téměř za jakéhokoli počasí.

„Posilovny v přírodě jsou poslední dobou velkým hitem a lidí, kteří rádi sportují venku, stále přibývá. Cvičební nářadí tak například umožní vyžití i starším dětem, které by jinak na hřiště nešly, nebo sportovcům si po zaběhání v parku také zaposilovat. Aktivnější tatínkové třeba udělají mezi dozorováním na dítko na klouzačce pár shybů na hrazdě…zkrátka je to další možnost, jak může rodina aktivně strávit společný čas,“ pochvaluje si dopady venkovních posiloven náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec.

V okolí nového hřiště je nyní čerstvě zasetý trávník, který je ohrazený páskou. „Prosíme proto návštěvníky hřiště, aby toto dočasné ohrazení respektovali a na trávník nevstupovali. Odměnou nám bude hezké okolí hřiště,“ dodává náměstek Jakubec.

Rozšíření hřiště v Čechových sadech je v souladu s dlouhodobou koncepcí realizovanou již několik let. Jejím cílem je obnova dětských hřišť a sportovišť na území města. V této koncepci chce město i nadále pokračovat a současně také k některým dalším dětským hřištím přidat sportovní prvky pro starší děti nebo dospělé.

„Stavbu workoutového hřiště v Čechových sadech financovalo město plně z vlastního rozpočtu, a to částkou 700 tisíc korun,“ doplňuje investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Štítky
Osobnosti: Aleš Jakubec
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme