Ve školách to hučí. Připravují novinky

Nové šatny a nátěry, ale také investice do počítačů. Přerovské školy se připravují na začátek roku

15. 8. 2012 | 09:00

Přerov – Už jen dva týdny a prázdninová pohoda přerovských školáků skončí. Prvního září na ně čekají nejen čerstvě vymalované třídy, ale také upravená prostranství před budovami škol či nové šatny. Kompletní výměnu šatních skříněk, která přijde na více než čtvrt milionu korun, provádějí v těchto dnech na ZŠ Želatovská v Přerově.
„Výměna původních kovových klecí, které jsou v suterénu už od založení školy v roce 1956, byla s ohledem na jejich stáří nutná. První část jsme vyměnili loni, teď následuje druhá etapa. Nových skříněk bude zhruba dvě stě,“ uvedl ředitel Přemysl Dvorský. Bezmála deset milionů korun investovalo město také do zateplení objektu a další investicí je nákup počítačů.
„Žáci budou mít k dispozici dvě kompletní učebny se šestatřiceti počítači. Tento projekt je ale financován s pomocí evropských peněz, bez těch bychom se neobešli,“ řekl. Pro většinu zařízení jsou totiž finance do nákupu počítačové techniky či vybavení jazykových učeben schůdné jen díky projektu Evropské unie Peníze školám.
Zvelebení se ještě před prázdninami dočkalo také prostranství před budovou Základní školy Trávník, které si navrhli sami žáci. Město do něj investovalo částku dva miliony korun. Kromě toho probíhala i úprava školní zahrady, kde byly vybudovány nové herní prvky a altánek.
„Kvůli havarijnímu stavu jsme museli provést opravu kanalizace pod tělocvičnou na Trávníku. Ze stejného důvodu se opravuje také sociální zařízení v šatně u tělocvičny na ZŠ Boženy Němcové. Řešili jsme i havárii na škole U Tenisu, kde došlo ke statickému narušení jedné z učeben,“ vyjmenoval nenadálé problémy náměstek přerovského primátora Dušan Hluzín (T0P 09).
K dalším letošním investicím patří i nákup nových konvektomatů do školních jídelen a úpravám se nevyhnou ani mateřské školy. Kvůli velkému zájmu ze strany rodičů se bude totiž od září otevírat nové půl oddělení mateřinky v prostorách ZŠ a MŠ Pod Skalkou. Jen oprava a vybavení nové třídy v podkroví přijde na 150 tisíc korun, dalších 30 tisíc pak budou stát hračky a učební pomůcky.

Přerovský a hranický deník | 15.8.2012 | Rubrika: Hranicko a Přerovsko | Strana: 2 | Autor: PETRA POLÁKOVÁ­UVÍROVÁ | Téma: Olomoucký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme