TOP 09: Rodina jsou tři generace

29. 9. 2014

V Olomouckém kraji má TOP 09 občanům rozhodně co nabídnout a nezříká se zodpovědnosti za všechny věkové kategorie. Zástupci celostátního vedení TOP 09 v čele s 1. místopředsedou Miroslavem Kalouskem přijeli podpořit kandidáta na senátora Dušana Hluzína, který se zabývá především sociální problematikou i všechny ostatní kandidáty do komunálních voleb.

Olomoucký kraj je velmi rozmanitý a vím, že tu život není jednoduchý. Ať už se to týká pracovních příležitostí, nebo sociálních problémů, které právě třeba na Přerovsku jsou velmi palčivým tématem. A právě proto jsme jednání našeho nejvyššího celostátního vedení chtěli uspořádat zrovna tady, abychom důležitost těchto věcí vnímali přímo,“ uvedl Miroslav Kalousek.

Náměstek primátora Přerova a kandidát na senátora za TOP 09 za město Přerov Dušan Hluzín ze svých zkušeností může jen potvrdit, že sociální problematika je v tomto kraji opravdu klíčovým bodem. „Zabývám se nyní hlavně problémem tzv. „sandwichové generace“. Pod tímto termínem se skrývá fenomén, kdy lidé v produktivním věku s dětmi ještě plně neosamostatněnými přebírají také závazek péče o své stárnoucí rodiče. A řekl bych, že v této situaci je v podstatě nyní každý z nás,“ vysvětluje Hluzín. Senioři, kteří se již nejsou schopni sami o sebe plnohodnotně postarat, vyžadují v různém rozsahu asistenci ze strany rodiny a následně pečovatelských služeb. V závislosti na míře soběstačnosti pak tato asistence bývá různě intenzivní. Pro nás je jednoznačně prioritou, aby byl senior v rodině co nejdéle platným členem domácnosti, a proto bych chtěl právě těmto rodinám, co nejvíce pomoct,“ dodal Dušan Hluzín (TOP 09).

V Olomouci k sociálním věcem přistupují také velice citlivě. Moderní zařízení se čtyřiadvacetihodinovou zdravotnickou i ošetřovatelskou péčí, zázemím každodenního aktivizačního programu, moderními terapeutickými metodami a rehabilitacemi zajistí nově budovaný komplex pro seniory. „Ve spolupráci se soukromým investorem jsme pro město chtěli zřídit takové zařízení, které již delší dobu postrádáme a které bude poskytovat trvalou péči starším občanům. Jsme si přitom vědomi toho, jak důležitou pomoc a péči dokáže domov zajistit seniorům, kteří jsou imobilní nebo se závažnými komplikacemi a také těm, o něž z různých důvodů již nemohou pečovat jejich rodiny," uvedl současný radní města a lídr olomoucké kandidátky TOP 09 v Olomouci Aleš Jakubec.

TOP 09 postavila v Olomouckém kraji pro letošní komunální volby v jednotlivých městech a obcích celkem 25 kandidátek

Olomouc 29. září 2014                                                            Irena Šnajdrová, krajská manažerka TOP 09

Kontakty:
Dušan Hluzín – 605 259 203