× Staňte se našimi členy!

Sobotín – Štíty – Jedlí – Šumperk. Kandidátka rozdávala radost seniorům

9. 10. 2012 | 18:00

Jana Němečková je členkou staršovstva šumperské Českobratrské církve evangelické a dlouhodobě se zajímá o problémy a život seniorů také z pozice dlouholeté starostky a současné místostarostky obce Libina, kde navštěvuje také místní seniorský klub. Její zájem o seniory není ovšem omezený pouze na území Libiny, a proto se rozhodla připravit spolu se současným senátorem Adolfem Jílkem a jeho ženou Marií zábavný program pro seniory v Sobotíně a ve Štítech. Spolu s naší kandidátkou a jejím doprovodem vyrazila začátkem volebního týdne na setkání se seniory také zpěvačka a klávesistka Jarmila Kamlerová.

V sobotínské Diakonii Českobratrské církve evangelické připravila zpěvačka přítomným nezapomenutelný hudební zážitek. Kromě zpěvu a tance potěšily místní také pověstné sněhové trubičky z rodinné cukrářské výrobny kandidátky.

Jarmila svým zpěvem pohladila po duši přítomné, kteří se smáli i plakali radostí. Během příjemného odpoledne jsme si společně zazpívali, s některými i zatančili a přátelsky si popovídali. Věřím, že se všem zúčastněným líbilo setkání stejně jako mně,“ usmívala se naše kandidátka v pondělí večer po návštěvě Sobotína.

Hned v úterý dopoledne ji čekal podobný scénář v Domově pro seniory Štíty. „Vedle přátelské atmosféry a vřelého přijetí jsem si ve Štítech náramně užila tanec se Zdenkem Strakou, který i ve svých osmaosmdesáti letech válí jako mladý jinoch,“ vypíchla jeden bod z povedené návštěvy Jana Němečková.

Naše kandidátka se v průběhu této cesty zastavila za seniory také v Jedlí. Přestože tamní osazenstvo trpí Alzheimerovou chorobou a nemůže volit, neváhala Jana Němečková rozdávat radost a sněhové trubičky ani tady, čímž potvrdila svůj skutečný zájem o seniory v regionu.

Svou pouť pro radost starších spoluobčanů zakončila naše kandidátka na dni otevřených dveří v šumperském domově. Ani zde nebyla nouze o hudební kousky, které tentokrát předváděla kapela hrající u příležitosti právě dne otevřených dveří.

O skutečnosti, že naši kandidátku nezajímají senioři zištně pouze před volbami, jak tomu bývá u jiných kandidátů, svědčí i fakt, že strávila celý den na návštěvě v sobotínské Diakonii už v minulém roce, kdy se žádné volby nekonali. Dlouhodobý zájem Jany Němečkové o seniory se odráží také v podpoře, kterou jí vyjadřují ti libinští v posledním čísle Libinských novin (více v článku http://www.jananemeckova.cz/clanky/?clanek=11191).

Volby:
2012 senát - 65 - Šumperk: Jana Němečková