29. 4. 2010 | 14:00
V posledních týdnech jsme si začali zvykat na občasné dobré zprávy o pozvolném ústupu ekonomických obtíží. Krize však poražena není a její nejnovější obětí se v našem kraji stal známý podnik OP Prostějov. Prostějovsko se dosud těšilo v rámci kraje postavení preminata mezi okresy v oblasti nezaměstnanosti - bývala tam nejnižší (ovšem v celostátním měřítku se stále jednalo o okres průměrný). Pád velké oděvní firmy ještě může přinést řadu problémů.
Nesmíme však zapomínat, že definitivně své brány uzavře pobočka OP v Jeseníku. Okres Jeseník nejen, že trpí nejvyšší nezaměstnaností v rámci celého kraje, je také na úplně posledním místě v celostátní statistice. Ztráta dalších 300 pracovních míst situaci jen zhorší. A stále nejsme na konci chmurných počtů, protože uzavření podniku zasáhne i subdodavatele... Nezaměstnanost dále poroste, což může pro celou oblast mít nedozírné následky.Vždyť jen v několika posledních letech odešla z tohoto okresu již desetina obyvatelstva! Zdá se, že Jesenicko je stále v tunelu a nevidí pověstné světlo na konci.
Právě nezaměstnanost či Jesenicko bude patřit k těžkým úkolům nové vlády, která přijde po volbách. Občané za čtyři týdny rozhodnou, jak tato vláda bude vypadat. A právě dnes, více než kdy jindy bude záležet na odpovědném výběru. Na rozdíl od mnoha předchozích voleb nejde letos o střet více či méně podobných (a více či méně opsaných) programů. Letos se utkají zcela rozdílné přístupy k naší budoucnosti. A úspěšnější přístup projde zátěžovou zkouškou v podobě řešení následků ekonomické krize.
Doufejme, že většina našich spoluobčanů bude volit uvážlivě, odpovědně a s rozumem.
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme