Opozice založila hnutí

26. 4. 2018

Značné posuny na prostějovské politické scéně oznámili zastupitelé. Opozice na středeční tiskové konferenci totiž dala na vědomí, že vznikla nová koalice stran, která půjde do voleb.

Sdružení s názvem Na rovinu v sobě spojilo Piráty, Zelené, TOP 09 a stranu Starostové a nezávislí. „Není to formát stínové rady, dohodli jsme se nakonec na tom, že vzniknou dvě strany usilující o hlasy,“ uvedl Aleš Matyášek, lídr nově vzniklého sdružení.
Druhým opozičním blokem pak bude opět Změna pro Prostějov se svým lídrem Janem Navrátilem. K němu se připojili třeba zastupitelé a hlasití kritici činnosti rady Hana Naiclerová a František Švec. „Naším cílem je, aby lidé nebyli přehlížení, aby o dění ve městě věděli a mohli se na něm podílet,“ vyjádřil se Jan Navrátil.
Představitelé nově vzniklých bloků pak sdělili také některé cíle pro blížící se volby.
Včetně těch v podobě hlasů. „Cíl je získat třicet procent,“ sdělil Petr Kapounek, který je krajským předsedou Pirátů. Ti v předchozích prostějovských komunálních volbách kandidovali společně se Zelenými jako Změna pro Prostějov.
Oba bloky pak upřesnily, že chtějí, aby se fungování Prostějova změnilo a to v oblastech podnikání, školství či životního prostředí. Ne se všemi by ale na novinkách chtěli pracovat. „Vylučuji spolupráci s komunisty,“ uvedl Aleš Matyášek.

Zdroj: Prostějovský deník

Datum vydání:19.4.2018