O radnici se utká třináct stran a hnutí

22. 8. 2018

Vysoké šance by měla mít i obrozená ODS v čele se známou aktivistkou Miladou Sokolovou a také hluční opozičníci sdružení ve čtyřkoalici pod názvem Na rovinu. Jejich jedničkou je zastupitel Aleš Matyášek. Své šance má i Změna pro Prostějov s hlavním lídrem Janem Navrátilem a dvojkou Hanou Naiclerovou.
Zbývající sedmička by podle předběžných odhadů do bojů o nejvyšší příčky zasáhnout neměla. Své hlasy určitě dostanou komunisté nebo SPD – Tomio Okamura. Velkou neznámou jsou naprostí nováčci – JAUNER JAUČeskoslovensko JAUČeskoslovensko 2018 a Dělnická strana sociální spravedlnosti.
S jakými čísly půjdou jednotlivé strany do voleb? To vejde ve známost ve čtvrtek dopoledne.
„Od devíti hodin provedeme losování pořadí volebních stran u zastupitelstev u všech měst a obcí, kde nebude podán návrh soudu proti rozhodnutí registračního úřadu o odmítnutí kandidátní listiny, škrtnutí kandidáta na kandidátní listině nebo proti provedení registrace kandidátní listiny,“ vysvětluje Marie Javůrková.

Zdroj:Prostějovský deník

Datum vydání:22.8.2018